Fejvadászat határok nélkül

Figyelem! Kérjük az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. november 15.) vegye figyelembe!

Az uniós bővítés hatása még várat magára

Megjelent A Munkaadó Lapja 81. számában (2004. november 15.)
Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A hazai fejvadászcégeknek egyelőre nem hozott piacbővülést az uniós csatlakozás. Szakemberek véleménye szerint a jövőben elsősorban a nagy, nemzetközi háttérrel rendelkező társaságok számíthatnak arra, hogy az ebből fakadó esetleges előnyöket ki tudják használni. A Magyarországon működő cégek megrendelői leginkább a külföldi érdekeltségű vállalatok köréből kerülnek ki.

Az európai uniós csatlakozás hatására még nem érzékelhető számottevő bővülés a magyarországi munkaerő-közvetítés piacán - mutatott rá Deák Andrea, a Neumann International AG Hungary igazgatója. Meglátása szerint a csatlakozás egyik előnye lehet, hogy - ha fokozatosan is - a magyarországi árszint közelíthet majd a nemzetközihez.

Recessziós időszak

A Neumann-nak huszonkét országban van képviselete, s a tulajdonosok a kelet-közép-európai régióra külön árkategóriát dolgoztak ki. A fejvadászattal és az úgynevezett szelekcióval (adatbázis vagy hirdetés útján történő keresés) foglalkozó cég igazgatója kiemelte, hogy a recessziót az e körben tevékenykedő vállalatok is megérezték, hiszen ha problémák vannak a gazdaságban, akkor a cégek nem vesznek fel új embereket, sőt a meglévő létszámot is szűkítik. A Neumann tapasztalatai azt mutatják, hogy az elmúlt két-három évben Nyugat-Európában volt a legnagyobb a visszaesés, a legdinamikusabban pedig a délkelet-európai régió fejlődött. Ugyanakkor a vállalatcsoport eredményéhez jelentősen hozzájárultak a Kelet-Közép-Európában működő vállalkozások is.

Deák Andrea elmondta: a recesszió a hazai fejvadászcégek piacát is kedvezőtlenül érintette. Érzékelhető volt a viszszaesés, bár annak mértéke kisebb volt a Nyugat-Európa-szerte tapasztalhatónál. A személyzeti tanácsadással, fejvadászattal foglalkozó cégek megrendelőinek zöme változatlanul a nemzetközi vállalatok köréből kerül ki; száz megbízóból nyolcvanöt külföldi érdekeltségű cég. Ennek oka, hogy a hazai munkáltatók többségének vállalati kultúrája némiképp eltér a külföldiekétől. Ma még jó néhány magyar vállalatvezető dönt úgy, hogy nem költ külső tanácsadó igénybevételére.

Fazekas Zsolt, a Hill International ügyvezető igazgatója szintén úgy vélekedett, hogy a fejvadászcégek piaca nem bővült az uniós csatlakozást követően, s e téren a közeljövőben sem lehet nagy változásra számítani. Ekképpen a fejvadászoknak továbbra is az országhatáron belüli megrendelések adnak majd munkát.

Tisztulási folyamat

E feltevést látszik erősíteni, hogy a magyarok külföldi munkavállalási lehetőségei egyelőre korlátozottak, hiszen az európai munkaerőpiac még nem teljesen nyílt meg a magyar munkavállalók előtt. Természetesen bizonyos hazai szakemberek külföldi munkavállalására jelenleg is van lehetőség. Elsősorban mérnököket, műszaki és pénzügyi végzettségűeket, orvosokat, egészségügyi dolgozókat keresnek külföldön. A legtöbb magyar szakember Németországban, Angliában, Hollandiában, Belgiumban, valamint a skandináv országokban talál munkát. A külföldi elhelyezkedéshez persze elengedhetetlen a nyelvtudás.

A fejvadászok, illetve a személyzeti tanácsadók piacán az ezredfordulót megelőző három-négy évben dinamikusan nőtt az iparág bevétele, s ez számos nemzetközi vállalkozást terjeszkedésre sarkallt. 2001-et követően azonban fordult a kocka, s a vállalatok eredményeit taglaló elemzésekből kiderül, hogy számos cégnél harmadával csökkent az árbevétel. Iparági szinten több ezer állás szűnt meg, sőt akadtak olyan vállalkozások is, amelyek csődbe jutottak. Az optimisták úgy vélik, hogy a piac zsugorodása jó hatással lehet a szolgáltatások minőségére, s egyfajta tisztulási folyamat indult meg.

Az amerikai, nyugat-európai recesszió a hazai fejvadászcégeket sem kímélte, a mélypont 2001-2002-ben volt, amikor a vállalkozások tíz százaléka tönkrement. Számos cég létszámleépítést hajtott végre, így nem egy fejvadász kereshetett magának új állást. S bár az elmúlt évben lassan megindult a konszolidáció, a hazai munkaerő-közvetítés piaca rendkívül telített.

Minőségi kifogások

A nehéz piaci helyzetben a Job Személyzeti Tanácsadó Kft. fontosnak tartotta, hogy az ügyfelek véleményét is megismerjék arról, hogy mit várnak a fejvadászattal, a személyzeti tanácsadással foglalkozó cégektől. Hadi László ügyvezető igazgató érdeklődésünkre elmondta: közel kilencven vállalatot vontak be a felmérésbe. A válaszok alapján vegyes képet mutat az ágazat.

Sok olyan vélemény is érkezett, amely nem túl hízelgő képet fest a fejvadászcégekről. Kifogások érték a szolgáltatások minőségét, s etikai problémákat is felvetettek a válaszadók. A színvonal esetenkénti csökkenéséhez hozzájárult az éles verseny, s a piacot felbolydította, hogy a Grafton új módszert - az úgynevezett sikerdíjas megbízást (visszafizetési garanciával) - vezetett be Magyarországon, feladva ezzel a leckét azoknak a vállalkozásoknak, amelyek hagyományosan előlegalapú konstrukcióval dolgoztak.

A színvonalat rontja az is, hogy nem egy engedély nélküli cég vállal el megbízásokat. (Az engedély elnyeréséhez a Foglalkoztatási Hivatalban kell elhelyezni meghatározott nagyságú letétet.)

A keresett munkaerő megtalálásához aktív és passzív módszereket egyaránt használnak a fejvadászok. A direkt kereséshez sokkal több élőmunka és saját adatbázis szükséges.

Az igazgató szerint a fejvadászcégekre kétirányú nyomás nehezedik: egyrészt kevesebb a megrendelés, másrészt konkurenciát jelent az on-line hirdetési piac. S nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy sok vállalatnál hatékony HR-munka folyik. A kihívásokra sok cég úgy igyekezett válaszolni, hogy bővítette profilját, s tevékenységi körébe a szervezet átvilágítását, a menedzserauditot, illetve a munkaerő-kölcsönzést is felvette. A megrendelők zöme egyébként a termelővállalatok és a szolgáltatóközpontok közül kerül ki. A megbízók leginkább a pénzügyi, a számviteli és a kontrolling-szakembereket keresik, de komoly hiány van mérnökökből, műszaki szakemberekből, s mostanság a logisztika is "sláger" iparágnak számít. Akövetkező években egyre inkább erősödhet az a tendencia, hogy a vállalatok a kelet-közép-európai régió egészében gondolkodnak, amihez a fejvadászcégeknek is alkalmazkodniuk kell.

Győrfi György, az Adecco Kft. - az anyavállalat Kelet- és Nyugat-Európában is rendelkezik képviselettel - ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy az idei év elején némiképp javult a helyzet az ágazatban, ami feljogosít a reményre, hogy tartóssá válik az élénkülés.

Az uniós csatlakozás azonban - legalábbis ez idáig - nem hozott jelentős változást a fejvadászok piacán. Persze az már eddig is előfordult - s nyilván a jövőben is így lesz -, hogy az anyavállalatok bevonták cégeiket egy-egy nemzetközi projektbe. Ugyanakkor a várható trendek szempontjából az sem elhanyagolható szempont, hogy a magyar munkaerő mobilitása - még kelet-közép-európai összehasonlításban is - meglehetősen alacsony.

Árbevételi rangsor*

1.

Grafton Személyzeti Tanácsadó Kft.

190

2.

Focus Consulting Kft.

170

3.

Adecco Kft.

132

4.

Szabó Nemzetközi Erőforrás Kft.

86

5.

Job Személyzeti Tanácsadó Kft.

65

6.

IMMC Kft.

60

Teljes nettó árbevétel alapján

1.

Adecco Kft.

4500

2.

Grafton Kft.

510

3.

Focus Consulting Kft.

170

4.

Szabó Kft.

98

5.

Job Kft.

86

6.

IMCC Kft.

75

*Nem közvetlen kereséssel, hanem egyéb módszerekkel találják meg a jelöltjeiket.

Forrás: Budapest Business Journal Listák Könyve.

 

Garancia a megrendelőnek

A közelmúltban, tizenhat cég részvételével, megalakult a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége; a hivatalos bejegyzés folyamatban van. A cégek tavaly összesen mintegy 12 milliárd forintos árbevételt produkáltak. Az alapítók olyan társaságok, amelyek már régi szereplői a hazai piacnak. Céljuk, hogy a szövetséghez való tartozás garanciát jelentsen a megrendelőknek. Fontos elvárás az etikus magatartás, illetve a professzionális üzleti kapcsolatok.

A résztvevők szeretnének hozzájárulni a HR-cégek hírnevének megőrzéséhez, s arra törekednek, hogy kiszűrjék az etikátlan szerződéseket, bezárják az úgynevezett legális kiskapukat, s a cégeknek fórumot teremtsenek az információcseréhez.

Becslés szerint a piac negyven százaléka illegális vagy nem etikus szereplők kezében van, ami a legális szereplők számára hírnévrontó. A közép-európai régióban - az államok rangsorában - Magyarország az utolsók között található, ahol ilyen szövetség alakult. E szervezet létrejötte már csak azért is mérföldkő, mert a tagok tiszta és pontos képet kaphatnak majd egymás üzleti tevékenységéről: fontosabb pénzügyi adataikat ugyanis nyilvánosságra kívánják hozni.

 

Bővül a tevékenységi kör

A rendszerváltás idején, 1989-90-ben még csak egy-két nemzetközi fejvadászcég működött Magyarországon, a következő években azonban már gyorsan növekedett a számuk. 1991-ben ötven, az ezredfordulót követően pedig több mint háromszáz cég kínálta szolgáltatásait. Napjainkban mintegy negyvenre tehető azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek csak klasszikus fejvadászattal foglalkoznak, ugyanis a többség már bővítette tevékenységi körét.

A bűvösnek számító, évi százmillió forintos árbevételi határt tíz-tizenkét társaság éri el, de nem kevés a piacon a két-három fővel tevékenykedő, évi 20-40 millió forintos bevételt produkáló cég sem. Magyarország kis piacnak számít, így ezt az ágazatot is kedvezőtlenül érintette, hogy vége a zöldmezős beruházási boomnak, amikor évente akár 40-50 szakembert is keresett egy-egy Magyarországra települő vállalat személyzeti tanácsadó cégen keresztül.

A csökkenő munkaerő-kereslet mellett kedvező tendencia, hogy egyes nemzetközi vállalatok Magyarországra helyezik kelet-közép-európai központjukat. Megfigyelhető, hogy a megbízó cégek manapság nagyobb hangsúlyt helyeznek a minőségi, több feladatot ellátni képes munkatársakra, mint korábban

Figyelem! Kérjük az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. november 15.) vegye figyelembe!

Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére

Keresés

Kérdésfeltevés
A szerkesztőséghez elküldött kérdéseire minden regisztrált látogatónak válaszolunk. A kérdés elküldéséhez kérjük, lépjen be előfizetői azonosítóival, vagy regisztráljon most!
Írja be kérdését!
A válaszhoz adja meg adatait:
kötelező mező
Érvénytelen e-mail cím
kötelező mező
Érvénytelen jelszó!
Jelszó megadása szükséges!
kötelező mező
Érvénytelen név!
Ellenőrző kód
Érvénytelen kód!
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.