Összes tárgyszó megjelenítése

lakáscélú hitel Munkáltatói kölcsön lakás- korszerűsítéshez
Munkahelyemen lehetőség van kamatmentes lakáscélú hitel felvételére. Ha férjemnek már van egy lakása, a közös lakásunk (Budapesten, 2,5 szoba, 26,5 M Ft, tulajdonjoga fele-fele arányban oszlik meg közöttünk, és nekem ez az első lakásom) korszerűsítéséhez igénybe vehetem-e a kamatmentes lakáscélú munkahelyi hitelt? A "méltányolható lakásméretet" akkor is figyelembe veszik, ha csak korszerűsítünk? Ha nem vehetem fel kamatmentesen a hitelt - egymillió forint kellene -, igénybe vehető-e úgy, hogy kamatot fizetek utána? Esetleg igénybe vehetem-e ezt a kamatmentes lakáscélú munkáltatói hitelt a férjem lakásának korszerűsítésére is? Jelenleg ott élünk. Ha kamatmentesen kapnám, akkor bizonylatokkal kell alátámasztanom a felhasználást. Ha nem kamatmentes, akkor is kellenek-e a számlák? Jól értelmezem-e, hogy nincs meghatározva, mennyi idő alatt kell törlesztenem, hanem a munkáltatómmal kell megegyezni?
Megjelent a Munkaügyi Levelek 9. számában (2008. november 3.), 164. kérdésszám alatt
lakhatási támogatás Lakhatási támogatás pedagógusnak
Állandó lakcímemtől 225 km-re kaptam tanári állást, igényelhetek-e a munkáltatómtól lakhatási támogatást?
Megjelent a Munkaügyi Levelek 147. számában (2017. április 10.), 2923. kérdésszám alatt
leltárfelelősség
leltárfelelősségi megállapodás
leltárhiány
leltári készlet kezelése Csoportos leltárfelelősségi megállapodás megkötése
Csoportos leltárfelelősségi megállapodás köthető-e abban az esetben, ha a megállapodást nem az összes érintett, leltári készletet kezelő munkavállaló írja alá? Álláspontunk szerint ilyen esetben a csoportos leltárfelelősségi megállapodást aláíró munkavállalóknak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a készletet a megállapodást nem aláíró munkavállaló is kezeli. Helyesen gondoljuk? A csoportos leltárfelelősségi megállapodás ilyen módon történő megkötésének lehetőségét szerintünk erősíti az Mt. 184. §-ának (5) bekezdésében foglalt rendelkezés is.
Megjelent a Munkaügyi Levelek 132. számában (2016. május 2.), 2604. kérdésszám alatt
leltározás Leltározás ideje is munkaidő
A leltárral eltöltött napot (8 óra) a munkáltató köteles-e kifizetni? Vagy évente egy leltárt tényleg nem köteles fizetni?
Megjelent a Munkaügyi Levelek 157. számában (2017. november 27.), 3123. kérdésszám alatt
lemondás
letiltás
letiltás munkabérből
létszámcsökkentés
létszámstop
levonás munkabérből
lombikbébiprogram