Összes tárgyszó megjelenítése

cafeteria
cégautó
céljutalom Céljutalom közalkalmazottaknak
2012-ben 17 közalkalmazottunk részesült céljutalomban. Az idén - gazdasági okokból - szeretnénk megszüntetni ezt a juttatást. Milyen lépé­sei vannak ennek?
Megjelent a Munkaügyi Levelek 87. számában (2013. július 8.), 1686. kérdésszám alatt
cím adományozása
cím visszavonása
családi kedvezmény
családi pótlék
csecsemőgondozási díj Csecsemőgondozási díjra jogosultság megváltozott feltételei
Könyvelőként munkaviszonyban dolgozom egy cégnél, de emellett egy szakmai folyóiratnak megbízási szerződéssel rendszeresen publikálok. Jelenleg nyolc hónapos terhes vagyok. Azzal tisztában vagyok, hogy TGYÁS-ra akkor leszek jogosult, ha a munkaviszonyból szülési szabadságra megyek. Viszont a publikálást nem szeretném feladni. Azt hallottam azonban, hogy a TGYÁS szabályai megváltoztak 2015. január 1-jével, és nem kapok TGYÁST-t, ha a szerzői tevékenységemet fenntartom. Valóban fel kell adjam ezt a tevékenységemet is, hogy az ellátásra jogosult legyek, vagy elég, ha a munkaviszonyból szülési szabadságra megyek?
Megjelent a Munkaügyi Levelek 113. számában (2015. február 23.), 2228. kérdésszám alatt
CSED
cselekvőképtelen munkavállaló Cselekvőképesség korlátozása munkaviszonnyal összefüggő ügycsoportban
Az Mt. 212. §-a rendelkezik a cselekvőképtelen munkavállalókról, a 212. § (1) bekezdése azonban a munkaviszonnyal összefüggő ügycsoportban a részlegesen korlátozott munkavállalókat is nevesíti. A munkaviszonnyal összefüggő ügycsoportba mi tartozik? Ezt sem a Mt., sem a Ptk. nem pontosítja, de a gondnokság alá helyezésről szóló határozatban sincs egyértelműen meghatározva. Ebben a határozatban szereplő, jövedelemmel való rendelkezés korlátozásáról szóló része vajon a cselekvőképesség munkaviszonnyal összefüggő ügycsoportban való részleges korlátozását is jelenti, és ennek értelmében a munkavállalóra vonatkoznak az Mt. 212. §-ának (2)-(4) bekezdései, ideértve a fiatal munkavállalókra vonatkozó rendelkezéseket is?
Megjelent a Munkaügyi Levelek 146. számában (2017. március 20.), 2885. kérdésszám alatt
csoportos leltárfelelősség
csoportos létszámcsökkentés
csoportos megőrzési felelősség Kollektív kárfelelősség lopás esetén
A gyárterületről rendszeresen tűnnek el kisebb-nagyobb értékű munkaeszközök, senki sem tudja, hogyan. Az utóbbi időben olyan értéket ért el a hiány, amelyet már nem tűr el a cégvezetés, és bejelentették, hogy a következő alkalommal, ha nem lesz meg a felelős, egyenlő arányban mindenkitől le fogják vonni a kár mértékét. Megteheti ezt a munkáltató?
Megjelent a Munkaügyi Levelek 141. számában (2016. november 28.), 2782. kérdésszám alatt
csődeljárás