×

Menedzsmentismeretek vállalkozóknak

     

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. július 8.) vegye figyelembe!

Megjelent A Munkaadó Lapja 77. számában (2004. július 8.)
Bár a hazai kis- és középvállalati kör (kkv) számottevően megerősödött az elmúlt évek során, azonban több olyan hiányossággal is küzd, amely – középtávon – rontja pozícióit az uniós piacon. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) szakmai értékelése szerint különösen a marketingszemlélet és az üzleti kommunikáció vár megerősítésre. Hasonló eredményre jutott a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége is. A gazdasági, valamint a munkaügyi tárca néhány, az operatív programok keretében kidolgozott uniós pályázata jó lehetőséget kínál a felzárkózásra.

gazdasági tárca – még a csatlakozás előtt készített – értékelése szerint a kkv-k számos erősséggel rendelkeznek, amelyek között kiemelkedő az alkalmazkodóképesség magas foka, a többéves vállalkozói tapasztalat, illetve az a tény, hogy e kör tudatosan használja az elmúlt 10-15 évben kialakított kapcsolati tőkéjét. Ám mindez kevés lehet a piaci pozíciók bővítéséhez.

Technikai lemaradás

A magyar kis és közepes cégek hátránya elsősorban a technikai elmaradottság, a megfelelő ismeretek hiánya az EU piacán, a szűkös tőkeellátottság, illetve a finanszírozási források elérésének nehézsége. Szakértők szerint további súlyos gyengeség a termelési és működési kultúra, illetve a marketingszemlélet hiánya. Ma már a piaci helytállás nélkülözhetetlen feltétele ugyanis, hogy a kis- és középvállalkozások széles köre ismerje és alkalmazza a modern vezetési, értékesítési és termelésszervezési technikákat. A hazai kkv-k többségének a termelés az erőssége, miközben kevésbé járatosak az értékesítés különböző technikáiban, nem fektetnek kellő súlyt a marketingre, és nincs elegendő ismeretük az ezek alkalmazásával elérhető potenciális üzleti lehetőségekről.

Bár a XXI. században természetesnek kellene lennie az internet adta lehetőségek kihasználásának, a cégek jelentős hányada még nem kapcsolódott a világhálóra. A hazai kkv-k nem ismerik kellően e korszerű eszközt, s jelentős részük nem is gondol arra, hogy a világhálón saját honlappal megjelenve megismertesse tevékenységét.

A szaktárcához hasonlóan nem látja megnyugtatónak a kkv-k helyzetét az MGYOSZ sem, ám a munkáltatói szervezet álláspontja szerint a hiányosságok megszüntetéséhez a kormányzat nem mindig a megfelelő eszközöket használja. Az EU legtöbb országában – amelyek gyakorlatát az MGYOSZ követendő példának tartja – létrehozták a kis- és közepes méretű vállalkozások támogatásának valamilyen központi szervét, s ezek között – országhatárokat átlépve – megvalósították a célok és feladatok összhangját, illetve kiépítették a megfelelő kommunikációs csatornákat.

Hitelezési nehézségek

Ezen intézményeknek többféle feladatuk is van. A lehetőségek között található a képzés, az oktatás, a szaktanácsadás, illetve a tréningek megszervezése. Fontos – számos egyéb program mellett – a vezetői, a pénzügyi ismeretek átadása, az elektronikus jártasság, illetve az on-line hozzáférés fejlesztése, s ezzel egyidejűleg a digitális elszigetelődés felszámolása. Ugyancsak kiemelt feladat a kommunikációs technológiák átadása és az üzleti stratégiák kialakításának segítése.

A munkaadói szervezet szerint hasonló modell akár Magyarországon is kialakítható, hiszen a tapasztalatok szerint a helytelen irányú támogatáspolitika, a finanszírozási és hitelezési gondok, az információ hiánya és a bonyolult pályázati rendszer miatt a kkv-k számára komoly nehézséget jelent például a piackutatás, a reklámozás, illetve az egyéb marketing- és értékesítési ismeretek alkalmazása.

Csak részben ért egyet a kormány és az MGYOSZ értékelésével Kiss István, az OKISZ Oktatási Intézetének főigazgatója. Szerinte az elmúlt egy, másfél év történései azt tükrözik, hogy a középvállalkozói kör jelentős része már felismerte a menedzsmentismeretek fontosságát. Ezt jelzi, hogy az intézet e témában indított kurzusai iránt élénk érdeklődés tapasztalható. S e tekintetben nem lehet különbséget tenni az egyes gazdasági ágak között, hiszen minden szakmakörből igénylik a tanfolyamokat. Miként az ország számos részéből érkeznek a tanulni vágyó cégvezetők.

Inkább korosztályi problémák érzékelhetők, hiszen a fiatalok nyitottabbak, jobban befogadják az újat; megértik, hogy a korszerű ismeretek nélkülözhetetlenek. Ugyanez viszont még nem mondható el a kisvállalkozói körről: e réteg képviselőiben még nem tudatosult kellően, hogy az új ismeretek segítik napi munkájukat, a piacok megőrzését, az üzleti fejlődést. Sokan – jellemzően a családi vállalkozások – elvesznek a napi megélhetésért zajló küzdelemben, ezért, még ha akarnának, sem tudnak képzéssel, továbbképzéssel foglalkozni.

Álláskereső tréningek

A középvállalkozók körében főképpen a tárgyalástechnika, a munkaidő-menedzsment, a problémamegoldó, illetve az álláskereső és -ajánló tréningek iránt a legnagyobb az érdeklődés. Ugyanakkor – a gazdasági változásoknak megfelelően – az elmúlt öt év sikertémái közé tartozott az informatika, a nyelv, a marketing- és a menedzsmentismeretek oktatása. E képzések iránt várhatóan az elkövetkező öt esztendőben is élénk lesz a kereslet. Az oktatási szakember szerint e tudás nélkül ma már szinte lehetetlen életben maradni az EU piacán.

Az új ismeretek befogadásával kapcsolatban nemcsak a mi fejlődő gazdaságunkban tapasztalhatók nehézségek, hanem az EU más tagországaiban is. Ezt jelzi – mondta Halász Gábor, az Országos Képzési Intézet főigazgatója -, hogy az EU nyolc országának munkaadói szervezetei néhány hónapja adtak közre egy állásfoglalást, amely az alapfokú oktatás színvonalával és fontosságával, valamint az új ismeretek terjesztésével foglalkozik.

A vállalkozóvá nevelés egyébként kiemelt téma az EU-ban, noha az oktatáspolitika már nálunk is érzékeli ennek fontosságát. A főigazgató szerint egyébként a gazdasági élet szereplőinek egy részétől nem is lehet elvárni, hogy vállalkozóként viselkedjék és gondolkozzék, ugyanis ennek alapjait a legfogékonyabb korban, tízen-, huszonévesen nem sajátíthatták el. Ezért például a problémamegoldó képesség, a rendszerszerű gondolkodás, a felelősségvállalás vagy a bizonytalan üzleti környezet kezelése sokaknak nehézséget okoz. Ezért fontos, hogy a gyerekek már kisiskoláskortól ismerkedjenek e készségekkel. Minden probléma ellenére a mai vállalkozók oktatása-képzése is nagyon fontos. Ezt mutatja, hogy az elmúlt 10-15 évben a sikeres gazdasági szervezetek tanuló szervezetekké is váltak.

A gondokat érzékelve a kormányzatok már évekkel ezelőtt indítottak vállalkozásfejlesztési programokat. A csatlakozást követően pedig lehetőség nyílt olyan uniós pályázatok benyújtására, amelyek révén a kkv-k támogathatók a menedzserismeretek megszerzésében. E lehetőségek egyrészt a gazdasági versenyképesség operatív programjának (gvop) részeként a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium gondozásában jelentek meg, másrészt a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) bábáskodásával a humán erőforrás operatív program (hefop) révén.

Elnyerhető források

A foglalkoztatási tárca kifejezetten a vállalkozói készségek fejlesztése, illetve az alkalmazkodóképesség javítása céljából hirdetett pályázatot – a beadás határideje május végén járt le, s az elbírálás jelenleg is folyik -, amely összhangban van az egész életen átívelő tanulás kormányzat által meghirdetett elvével.

Kiss Csaba programirányító elmondta, a pályázatok benyújtási határidejéig mintegy 1800-1900 érdeklődő töltötte le a felhívást, illetve a feltételeket az FMM honlapjáról. A beérkezett munkák száma 107 volt, amelyek közül hármat formai okok miatt el kellett utasítani. A nyertesek minimum 1,05, maximum 18 millió forintos támogatásban részesülhetnek. A kis- és középvállalkozások számára kedvező lehetőség, hogy az önrész mértéke csupán 20 százalék. Összességében e célra 5,196 milliárd forint áll rendelkezésre, azaz több ezer projekt támogatására nyílik lehetőség.

Ha az érvényes 104 pályázat tartalma megfelelő lesz, akkor az anyagi lehetőségek nem állítanak korlátot, így mindenki megkaphatja a kért támogatást. Figyelmeztető jel ugyanakkor, hogy a beadott munkák mintegy 80 százaléka fővárosi cégektől érkezett, s vidékről csak kevesen használták ki e lehetőséget. Bár a pályázatok értékelése lapzártánkkal egy időben zajlik, az azonban elmondható – hangsúlyozta Kiss Csaba -, hogy kedvező a fogadtatás. Ezért a tárca már az ősszel újra meghirdeti a programot, sőt erre a következő években is számítani lehet.

A gazdasági tárca szakmai felügyelete alatt működő gvop három projektje is a menedzsmentismeretek átadását szolgálja. Ezek főként – mint Kun László referens mondta – a korszerű vezetési technikák megszerzését, a minőségbiztosítással kapcsolatos ismeretek támogatását, a piacra jutás technikáinak elsajátítását, valamint az új vállalatirányítási rendszerek, illetve vállalkozói kultúra terjesztését kívánják elősegíteni. A pályázatok alapján már most látni lehet, hogy a hazai kkv-k egy része még nem ismerte fel ezen ismeretek hasznosságát, hiszen a műszaki-technológiai jellegű programok iránt jóval nagyobb az érdeklődés. A három felhívásra eddig összesen 900 munkát nyújtották be a pályázók, s ezzel az éves keret nagyobb részét már úgymond lekötötték. Azonban még mindig van idő pályázni, hiszen mindhárom projekt esetében a beadás végső határideje szeptember vége.

Képzés a pályázatíróknak

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az év első felében pályázatot írt ki egy olyan képzési program lebonyolítására, amelynek célja az uniós programokban való sikeres részvétel elősegítése. A közbeszerzési pályázatot a Nemzetközi Bankárképző Központ Rt. nyerte meg.

A februártól áprilisig tartó kurzuson összesen 450-en vettek részt, két egymástól teljesen eltérő körből. Berendi Judit, a program irányítója elmondta: a résztvevők fele a kamaráktól, az érdekképviseletektől, az országos és a regionális szervezetektől, valamint a helyi vállalkozásfejlesztési központokból vett részt az oktatáson azzal a céllal, hogy a későbbiekben e kör végezze a pályázatgeneráló és pályázatkészítési tanácsadó feladatokat. A résztvevők másik felét a vállalkozások képviselői tették ki, akik sikeres pályázatukkal kerülhettek be a programba.

A nagy érdeklődés – Berendi Judit szerint – két dolognak köszönhető. Egyrészt manapság divat az EU különböző ügyeivel foglalkozni, másrészt pedig a cégeknél egyre inkább ráébrednek ezen ismeretek fontosságára. Az ötnapos kurzus alatt igen sokrétű tudást kaptak a hallgatók. Megismerkedhettek az európai integrációval, a támogatási rendszerrel, illetve a programok lebonyolításáról, ellenőrzéséről és értékeléséről, valamint pénzügyi vonatkozásairól szerezhettek ismereteket. Végül pedig a vállalkozás- és gazdaságfejlesztési kommunikáció, valamint a tanácsadói etika képezte a tananyagot.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. július 8.) vegye figyelembe!

dr. Horváth István
tanszékvezető, habilitált egyetemi docens, ügyvéd
ELTE ÁJK
dr. Bérces Kamilla
munkajogász
 
Dr. Petrovics Zoltán
egyetemi adjunktus
ELTE ÁJK és NKE
dr. Kártyás Gábor
habilitált egyetemi docens
PPKE JAK
dr. Takács Gábor
ügyvezető
Opus Simplex
dr. Monzák-Magyar Éva
munkajogász
 

Olvasócentrikus tartalom

„Az olvasó kérdez, a szerkesztő válaszol” évszázados műfaját mi kizárólagossá tettük. A honlapon fellelhető tartalmat a Google-hoz hasonló egyszerűen használható keresőrendszerrel láttunk el.

8330 oldalnyi terjedelem

A honlap mögött több mint 8330 A4-es oldalnyi munkaügyi „okosság” van. 2008 óta 4946 olvasói kérdésre 4946 választ adtak szakértőink.

Sokoldalú keresőrendszer

8330 oldalnyi terjedelmet csak „okos” keresővel lehet feltárni. Szerkesztőink a jellemző tartalom alapján címkézik a cikkeket – e láthatatlan címkék is segítik olvasóinkat a megfelelő tartalom megtalálásában.

7 napos válaszadási garancia

Még a 8330 oldalnyi terjedelem sem garancia arra, hogy egy egyedi munkaügyi problémára választ találjanak előfizetőink – viszont a honlap főoldalán feltett kérdéseikre 7 napon belül választ adnak szerkesztőink e-mailben.

Nem csak munkaügy – adózás és társadalombiztosítás is

Szerzőink a válaszadásnál a munkaügyi vonatkozásokon túl kitérnek a kérdések adózási vonatkozásaira is (ha vannak), azért, mert meggyőződésünk, hogy ezzel is az előfizetőink pénzügyi eredményességét szolgáljuk.

Szerkesztőink vezető munkaügyi szakemberek

17 éve főszerkesztője a lapnak dr. Horváth István, aki kiemelkedő képességű szerkesztői-szerzői csapattal küzdött meg eddig a 4946 olvasói kérdéssel.

Szakképzési munkaszerződés - a lehetséges időtartam

Az Szkt. 83. §-ának (2) bekezdése szerint "szakképzési munkaszerződés a szakirányú oktatásban részt vevő tanulóval, illetve a képzésben részt vevő személlyel köthető
a) a...

Tovább a teljes cikkhez

Hallgatói munkaszerződés-kötés - nem a duális képzéstől függ

Az Nftv. 44. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a hallgató hallgatói munkaszerződés alapján végezhet munkát a duális képzés képzési ideje alatt külső vagy belső gyakorlóhelyen,...

Tovább a teljes cikkhez

Szabadság elszámolása hosszabb teljes munkaidőben

Portásokat alkalmazunk heti 45 órás bejelentéssel. A beosztás szerinti napokon 12 órát dolgoznak. A szabadságot a beosztás szerinti napokon a beosztás szerinti órában számoljuk el. Egy...

Tovább a teljes cikkhez

Törvényi mértéken felül adott szabadság megváltása

Ha a munkavállalónak jutalmul adunk plusz 1 nap fizetett szabadságot a törvényi mértéken felül (mert jól dolgozott), és nem használja fel, felmondás esetén kötelesek vagyunk pénzben...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaidő-beosztás nonstop vendéglátásban

32 éve működő nonstop vendéglátóegység vagyunk. Jó pár éve 24 órás váltásokban dolgoznak munkavállalóink, kéthavi munkaidőkerettel, a napi munkaidő minimum 4 óra, maximum 24...

Tovább a teljes cikkhez

Elszámolás a munkaviszony megszűnésekor

Ha a munkavállalót felmentettük a munkavégzés alól, mikor kell kiadni a kilépő dokumentumait és elutalni a fizetését? Az utolsó munkanapját vagy a felmondási idő leteltét követő...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaruha-ellenérték - bérből való levonása munkaviszony megszűnésekor

Társaságunk cafeteria keretében munkaruhát juttat dolgozóinak bizonyos összegben. A munkaruha kihordási idejét egy évben határozta meg. A cafeteriaszabályzat szerint időarányosan...

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusilletmény-megállapítás és a munkáltatói mérlegelés

Pedagógusok illetményének megállapításánál kötelező beépíteni a 3 évenkénti szakmai gyakorlati idő okán adható 2,5%-os emelést azoknál, akik 2023 decemberében a garantált...

Tovább a teljes cikkhez

Többlettanítási díj az átfedési időre

A Púétv. 130. §-a szerinti átfedési időre járó többlettanítási díj helyes értelmezéséhez szeretnénk segítséget kérni. Jár-e az átfedési időre díjazás azoknak az...

Tovább a teljes cikkhez

Törvényi mértéken felül adott szabadság megváltása

Ha a munkavállalónak jutalmul adunk plusz 1 nap fizetett szabadságot a törvényi mértéken felül (mert jól dolgozott), és nem használja fel, felmondás esetén kötelesek vagyunk pénzben...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaidő-beosztás nonstop vendéglátásban

32 éve működő nonstop vendéglátóegység vagyunk. Jó pár éve 24 órás váltásokban dolgoznak munkavállalóink, kéthavi munkaidőkerettel, a napi munkaidő minimum 4 óra, maximum 24...

Tovább a teljes cikkhez

Elszámolás a munkaviszony megszűnésekor

Ha a munkavállalót felmentettük a munkavégzés alól, mikor kell kiadni a kilépő dokumentumait és elutalni a fizetését? Az utolsó munkanapját vagy a felmondási idő leteltét követő...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaruha-ellenérték - bérből való levonása munkaviszony megszűnésekor

Társaságunk cafeteria keretében munkaruhát juttat dolgozóinak bizonyos összegben. A munkaruha kihordási idejét egy évben határozta meg. A cafeteriaszabályzat szerint időarányosan...

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusilletmény-megállapítás és a munkáltatói mérlegelés

Pedagógusok illetményének megállapításánál kötelező beépíteni a 3 évenkénti szakmai gyakorlati idő okán adható 2,5%-os emelést azoknál, akik 2023 decemberében a garantált...

Tovább a teljes cikkhez

Többlettanítási díj az átfedési időre

A Púétv. 130. §-a szerinti átfedési időre járó többlettanítási díj helyes értelmezéséhez szeretnénk segítséget kérni. Jár-e az átfedési időre díjazás azoknak az...

Tovább a teljes cikkhez

Polgármesteri és képviselő-testületi mandátum lejárta

2024 júniusában egy időben kerül sor az önkormányzati és az európai parlamenti választásokra, azonban a polgármester és a képviselő-testület mandátuma 2024 októberéig tart....

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusbér - sávok és csökkenthetőség

A 2024. évi tanárbéremelés érdekében az 1615/2023. Korm. határozat 6. pontja így rendelkezik: "a kormány felkéri a nem állami fenntartású köznevelési intézmények, valamint a Gyvt....

Tovább a teljes cikkhez

Rendszeres változás a délutáni műszakpótlékra jogosultságnál

A Gyvt. 15. §-ának (10) bekezdése szerinti, ún. "délutáni műszakpótlék" szabályának alkalmazása során a "rendszeres változás" meghatározásakor alkalmazható-e az Mt....

Tovább a teljes cikkhez

Online változat

Nyomtatott változat

Egyedi adathordozó

7 napon belüli válaszadás

Plusz kreditpontok díjmentesen

Tematikus videók

Céginformáció (feketelista.hu)

Online változat

A Munkaügyi Levelek jelen online változata (előfizetés) két alapfunkciót lát el: a főoldalon található kereső segítségével kereshetővé teszi a honlap 2008 óta megjelent teljes tartalmát; az ugyanott található kérdezőmező segítségével pedig kérdés intézhető a szerkesztőséghez. Az online változat tartalma 2-3 hetente bővül a nyomtatott lapként megjelenő – azzal teljesen egyező – tartalommal. Az online változatban is kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol szerkezetben találhatók a cikkek, jelenleg összesen 4946 cikk (kérdés-válasz). A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Nyomtatott változat

A Munkaügyi Leveleket a hatályos munkaügyi szabályozásnak megfelelő igény hívta életre. A 2-3 hetente ma is megjelenő nyomtatott változat tartalma kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol logikára épül fel. Tartalomjegyzékét az olvasói kérdések képezik, melyek rövid címmel vannak ellátva – így a lap tartalma akár egy perc alatt áttekinthető. A nyomtatott változat (előfizetés) tartalmával folyamatosan bővül az azzal tartalmilag egyező jelen online változat. A lap első száma 2008. május 19-én jelent meg, legfrissebb lapszáma az 258-ik lapszám, amely az 4946-ik cikkel zárul. A szerkesztőség tagjait lásd itt. A nyomtatott változat
címlapja itt 
Munkaügyi Levelek legfrissebb szám
látható.
A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Egyedi adathordozó

A Munkaügyi Levelek teljes tartalma megjelenik minden naptári évet követő első negyedévben, melyet a lap előfizetői az előfizetés jogán (igénylés esetén) kapnak meg egyedi adathordozón lévő alkalmazás formájában.
Az alkalmazás mindig a 2008. május 19-én megjelent első lapszámtól a legutolsó naptári év decemberéig bezárólag tartalmazza valamennyi cikket, amely ebben az időintervallumban megjelent. Az alkalmazás tartalma így mindig az utolsó hozzáfűzött naptári év tartalmával bővül. Az alkalmazás egyszerű keresővel van ellátva, amelynek segítségével ugyanúgy kereshető a Munkaügyi Levelek tartalma, mint annak online változatáé. .
Az alkalmazás futtatásához szükséges rendszerkövetelmények:
minimális hardverigény: optikai meghajtóval rendelkező számítógép, minimum 500 MB szabad tárhely, az operációs rendszer Windows 7 vagy annál magasabb verzió. Az alkalmazás indítása után csak a képernyőn megjelenő utasításokat kell követni.

7 napon belüli válaszadás

Előfizetőink számára nyújtott személyi szolgáltatás, amely során egyedi munkaügyi kérdéseikre, problémáikra 7 naptári napon belül e-mailben írásos választ kapnak szerkesztőinktől. A szolgáltatás igénybevételéhez lásd: Tudnivalók kérdezőknek.

Plusz kreditpontok díjmentesen

A könyvvizsgáló, adótanácsadó, adószakértő és mérlegképes könyvelő előfizetőink társhonlapunkon, a kotelezotovabbkepzes.hu-n díjmentesen szerezhetnek újabb kreditpontokat a honlap tananyagainak megtekintésével. A kotelezotovabbkepzes.hu használata előzetes regisztrációhoz kötött, amely a személyes e-mail-cím megadásával elvégezhető a https://kotelezotovabbkepzes.hu/ regisztracio/ oldalon a tananyagok megtekintése előtt.

Tematikus videók

Így működik az eÁFA-rendszer 2024-től Megnézem

Számviteli változások 2024 Megnézem

Az adótörvények 2024. évi változásai Megnézem

Összes korábbi konferenciánk videón Megnézem

Céginformáció (feketelista.hu)

A feketelista.hu 10 közhiteles állami nyilvántartás összevonásával létrejött cégnyilvántartás, amely az adószám segítségével összekapcsolja és céghez köti az utolsó öt évben nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket.
Megnézem