Támogatási konstrukciók kisvállalkozásoknak

Figyelem! Kérjük az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. március 15.) vegye figyelembe!

Megemelték a mikrohitel felső határát

Megjelent A Munkaadó Lapja 85. számában (2005. március 15.)
Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A hazai vállalkozások ösztönzésére az idei évtől új támogatási konstrukciók állnak hadrendbe. Ezek szerint februártól 5 millió forintra emelkedett a Mikrohitelprogram keretében felvehető kölcsön felső határa, illetve a Magyar Fejlesztési Bankban új, kedvező hitelkonstrukciót készítenek elő, amely várhatóan márciustól ugyancsak a mikrovállalkozásokat segíti. A gazdasági tárcánál meghirdették a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja (GVOP) idei pályázatait, s a munkaügyi tárcánál hamarosan nyilvánosságra hozzák a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) pályázatai kiírásait is.

A GKM döntése értelmében az 5 millió forintra emelkedett mikrohitel futamideje 3 millió forintos kölcsönig legfeljebb 3 év, 3-5 millió forint esetében 5 év lehet. A beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-finanszírozás mértéke tevékenységtől függően akár az 50 százalékot is elérheti, a hitelkérelem alapján megítélt mikrohitel összegének 50 százaléka pedig a későbbi elszámolás kötelezettsége mellett előfinanszírozható. Aprogramhoz a helyi vállalkozói központokon keresztül csatlakozhatnak a vállalkozók.

Támogatott kamat

Tóth Judit, a GKM szóvivője lapunknak elmondta: a Mikrohitelprogramon túl márciustól elindul a Mikrohitelplusz-program is, amelyhez az MFB Rt. 20 milliárd forintos összeget bocsát rendelkezésre. A mikrohitelplusz összege legfeljebb 10 millió forint, futamideje legfeljebb 7, türelmi ideje 2 év, kamata a jegybanki alapkamattal megegyező. A két pénzügyi lehetőséggel összesen 32 milliárd forintnyi forráshoz juthatnak a legkisebb vállalkozások.

A gazdasági tárcánál bejelentették azt is, hogy a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által működtetett Budapest Kisvállalkozói Hitelprogram keretében a GKM az idei évre is kiterjeszti a támogatás lehetőségét.

Mint ismeretes, ebben a kezdő és a már működő, budapesti székhelyű, vagy fejlesztésüket Budapesten megvalósítani kívánó mikro- és kisvállalkozások részesülhetnek. A maximálisan felvehető hitel nagysága 15 millió forint, a futamidő 5, a türelmi idő fél év; a forrás felhasználható fejlesztésre, illetve tartós forgóeszközök bővítésére. A kölcsön kamatterheinek mérséklése érdekében - a GKM és a BVK között 2003-ban létrejött megállapodások alapján - a gazdasági tárca a jegybanki alapkamat 40 százalékának megfelelő mértékű kamattámogatást nyújt. Így a kamat mértéke 7,8 százalék. Ezt a megállapodást terjesztették ki az idei esztendőre.

Beruházások ösztönzése

A tárca - mint irányító hatóság - a GVOP keretében 2005-re 16 pályázatot írt ki, összesen 45,5 milliárd forint keretöszszeggel. A beadványokat március 1-jétől fogadják be, a legtöbb benyújtásának a végső határideje december 31-e.

A projektek a termelőszektor modernizációját, a fejlett gazdasági környezet kialakítását, ezen belül a többi között a beruházások ösztönzését, a kis- és középvállalkozások fejlődését, a műszaki korszerűsítést, a kutatást és az innovációt szolgálják. Lehet pályázni például regionális vállalati központok létesítésére, s külön keretösszegek szolgálják a feldolgozóipari beszállítók segítését, az ipari infrastruktúra fejlesztését, a logisztikai központok kiépítését, illetve a korszerű menedzsmentrendszerek és technikák támogatását.

A HEFOP-ra várva...

A Humánerőforrás Operatív Program idei pályázatait március végéig írják ki a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban. Tóth Sándor, a program főigazgató-helyettese elmondta: a pontos keretösszeget az eddigi pályázatok összesítése után lehet meghatározni, annyi azonban bizonyos, hogy több tízmilliárdról van szó. A pályázatok a humán terület széles palettáját átfogják, az egészségügytől a felsőoktatásig, a képzéstől és a továbbképzéstől a hátrányos helyzetű rétegek támogatásáig. A vállalkozások ösztönzését szolgáló pályázatoknak kitüntetett szerepük van abban, hogy a munkáltatói szervezetek megőrizhessék versenyképességüket, illetve felkészüljenek az uniós piacokon való helytállásra.

Figyelem! Kérjük az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. március 15.) vegye figyelembe!

Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére

Keresés

Kérdésfeltevés
A szerkesztőséghez elküldött kérdéseire minden regisztrált látogatónak válaszolunk. A kérdés elküldéséhez kérjük, lépjen be előfizetői azonosítóival, vagy regisztráljon most!
Írja be kérdését!
A válaszhoz adja meg adatait:
kötelező mező
Érvénytelen e-mail cím
kötelező mező
Érvénytelen jelszó!
Jelszó megadása szükséges!
kötelező mező
Érvénytelen név!
Ellenőrző kód
Érvénytelen kód!
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.