×

A családtámogatás jelene és tervezete

     

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. augusztus 15.) vegye figyelembe!

Megjelent A Munkaadó Lapja 90. számában (2005. augusztus 15.)
A kormány "100 lépés" programjában meghirdetett változások közül talán a legnagyobb visszhangot a családtámogatási rendszerben tervezett változások keltették. Az újdonság lényege abban ragadható meg, hogy míg a családtámogatási, nevelési támogatási jogszabályok szerint adható juttatások növekednek, addig a személyi jövedelemadóban szabályozott gyermekkedvezményt csak igen szűk körben lehet majd érvényesíteni. Cikkünkben – a várható következmények kiszámíthatósága érdekében – az ez évtől hatályos és a jövő évben várható adózási szabályokat mutatjuk be.

A három- és többgyerekesek kedvezménye nő

A gyerekek eltartásához, neveléséhez az állam az eddigi szabályozás szerint is több csatornán járult hozzá: az alanyi jogon járó családi pótlékkal, a jövedelmi viszonyoktól függő egyéb támogatásokkal, kedvezményekkel, természetbeni juttatásokkal, valamint az adórendszeren keresztül a családi adókedvezménnyel.

A családtámogatással összefüggő adómentes jövedelmek

A gyermekek ellátásával, nevelésével, oktatásával összefüggő törvények szerint – az ott meghatározott feltételekkel – adott juttatásokat a személyijövedelemadó-törvény nem adóztatja meg.

Így adómentes:

- a családok támogatásáról szóló törvény alapján kapott családi pótlék,

- a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény szerinti pénzbeli ellátás, valamint

- a nevelési díj.

A természetbeni juttatások közül nem adózik az állami, önkormányzati forrásból nyújtott oktatási ellátás, ideértve az ingyenesen, kedvezményesen biztosított étkeztetést, a közoktatásról és a tankönyvpiac rendjéről szóló törvények szerint nyújtott tankönyvtámogatást, valamint a közoktatáshoz kapcsolódó tanulmányi kirándulást, táborozást, tanulmányi verseny alkalmával kapott természetbeni juttatásokat is.

Az itt említett juttatások – miután adómentesek – nettó jövedelmek, hozzájuk pedig a szülők, gyerekek – a vonatkozó jogszabályok feltételei mellett – közvetlenül jutnak.

Családi adókedvezmény

Az adórendszerben a családi adókedvezmény révén adott támogatással azok a családok élhetnek, akik olyan adóköteles, progresszíven adózó jövedelemmel rendelkeznek, amely után a kiszámított adó fedezetet nyújt a kedvezmény érvényesítésére. Ha a szülő csak adóterhet nem viselő járandóságot kap (gyesen van), illetve csak külön adózó – pl. ingatlan-bérbeadás, árfolyamnyereség, osztalék – jövedelemmel rendelkezik, vagy egyéni vállalkozóként személyes kivétet nem vesz fel, esetleg az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alatt adózó vállalkozó, akkor – a jövedelem legyen bármekkora is – gyermekkedvezménnyel nem élhet. Agyermekkedvezményt tehát befolyásolja, hogy a szülők milyen forrásból szerzik jövedelmüket, de az is, hogy mekkora ez a jövedelem, ugyanis 2005-től ez az adókedvezmény is jövedelemkorláthoz kötötten vehető igénybe.

A kedvezmény mértéke, jogosultak köre

A családi adókedvezményre jogosult magánszemély a progresszíven adózó jövedelme után az adójóváírással csökkentett számított adóját az eltartottak létszámától függően kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként egy eltartott esetében 3 ezer forinttal, kettő eltartott esetén 4 ezer forinttal, három és minden további eltartott esetén 10 ezer forinttal csökkentheti.

Családi adókedvezményre jogosultak köre

Jogosultnak az a személy számít, aki a családok támogatásáról szóló törvény szerint családi pótlékra jogosult, tehát az, aki a gyermeket a saját háztartásában neveli, függetlenül attól, hogy a szülők, nevelők közül ténylegesen kinek folyósítják a pótlékot. Jogosultnak tekinthető a várandós nő és a vele közös háztartásban élő házastársa is.

Kedvezményezett eltartott

Kedvezményezett eltartott az, akire tekintettel a családi pótlékot folyósítják, ideértve azt a személyt is, aki a családi pótlékra saját jogán jogosult. A fogyatékos személy akkor is kedvezményezett eltartottnak számít, amikor már rokkantsági járadékban részesül. Amagzat a váradósság időszakában a fogantatásának 91. napjától a megszületéséig számít kedvezményezett eltartottnak.

A kedvezményt jogosultsági hónaponként lehet figyelembe venni, azaz azokra a hónapokra, amikor a családi pótlékot, rokkantsági járadékot ténylegesen folyósítják. Ha valaki a pótlék folyósítását nem kérte, akkor a családi kedvezményt sem veheti igénybe. A várandósság időszakában jogosultsági hónapnak az a hónap számít, amelyben a várandósság az orvosi igazolás alapján legalább egy napig fennáll.

Az adókedvezményt kedvezményezett eltartottanként lehet igénybe venni, de a havi kedvezménymérték – a 3 ezer, 4 ezer vagy 10 ezer forint – meghatározása szempontjából figyelembe kell venni azokat az eltartottakat is, akikre ugyan már nem jár a családi pótlék, de akiket a családok támogatásáról szóló törvény szerint a pótlék megállapításának szempontjából figyelembe vesznek (ilyen például a nappali tagozatos egyetemista gyermek).

Megosztási szabályok

A családi adókedvezmény ugyanazon kedvezményezett eltartott után ugyan egyszer jár, azonban arról, hogy a kedvezményt ki érvényesítse, a jogosultak külön az adóelőleg megállapításánál – a várható jövedelmek alapján -, és külön év végén – a tényleges jövedelmek alapján – is dönthetnek. Sőt, a kedvezmény minél teljesebb kihasználhatósága érdekében lehetőség van arra, hogy a jogosultak a közös háztartásban élő házastársukkal, illetve – ha a gyermeket nevelő egyedülálló családi pótlékát nem veszik igénybe – élettársukkal akár az adóelőlegnél, akár a bevallás elkészítésekor megosszák. A megosztási lehetőség a "gyerekek megosztására", valamint az egyikük által adó hiányában nem érvényesített maradékra egyaránt vonatkozik. Az igénybevételi, megosztási szándékról a Magyar Közlönyben közzétett nyilatkozatot kell kitölteni.

2005-ös jövedelemkorlát

2005-től a családi kedvezmény teljes egészében akkor jár, ha a magánszemély éves összes bevallás alá eső jövedelme nem haladja meg a 8 millió forintot. Az éves összes jövedelembe beleszámítanak a külön adózó jövedelmek is, kivéve az ingatlan értékesítéséből származó jövedelmek. Mivel a családi adókedvezményt a jogosultak megoszthatják, a kétkeresős családokban a jövedelemkorlát ténylegesen 16 millió forint. Ha a családi kedvezményt érvényesítő szülő jövedelme meghaladja a 8 millió forintot, akkor a kedvezményből az a rész érvényesíthető, amely meghaladja a 8 millió forint feletti összes jövedelem 20 százalékát. Így a kedvezmény ténylegesen egy gyermeknél 8 millió 180 ezer forint jövedelemnél, két gyermeknél 8 millió 480 ezer forint jövedelemnél, három gyermek esetében pedig 9 millió 800 ezer forint jövedelemnél fogy teljesen el.

A családi kedvezménynek nemcsak felső jövedelemkorlátja van, hanem tulajdonképpen alsó is. Ha a szülők csak bérjövedelemmel rendelkeznek, és az nem több a minimálbérnél, akkor – az adójóváírás figyelembevétele miatt – esetükben nem marad adó, amelyből a gyermekkedvezmény levonható lenne.

A kedvezményt befolyásoló körülmények

Látható, hogy az adórendszer a maga sajátos szabályaival jelentősen befolyásolja az itt elérhető családtámogatási összeg nagyságát. Azok a családok, ahol az egyik szülő gyesen van, a másik (vagy akár mind a ketten) minimálbért keres, teljesen elesnek a gyermekkedvezménytől. De ugyanígy járnak azok is, ahol az egyiküknek nincs keresete, de a másik (vagy akár mind a ketten) az átlagot jóval meghaladó, kiugróan magas jövedelemmel rendelkezik. Nemcsak a jövedelem nagysága, hanem a jövedelem forrása – bérjövedelem, külön adózó jövedelmek, osztalék-, vagy evaágon kivett jövedelem – is meghatározza az igénybe vehető kedvezmény mértékét. Bár a családi kedvezményt az egyes magánszemély érvényesítheti, a megoszthatósági szabályok miatt jelentőséggel bír a házastárs, élettárs által megszerzett jövedelem típusa, nagysága is.

Új családtámogatási juttatások

A "100 lépés" programban meghirdetett, a családok támogatásáról, a gyermekek védelméről szóló jogszabályok szerinti juttatások a korábbiakhoz képest megemelkednek. A tervek szerint

- az egy gyermek után járó családi pótlék 5100 forintról 11 ezer forintra,

- a két gyermek után járó családi pótlék 6200 forintról 12 ezer forintra,

- a három gyermek után járó pótlék 7800 forintról 14 ezer forintra növekszik,

- a tartósan fogyatékos gyermeket nevelők támogatása 13 900 forintról 21 ezer forintra,

- a fogyatékos gyermeket egyedül nevelők juttatása 15 700 forintról 23 ezer forintra változik,

- a nagykorú tartósan fogyatékos után járó juttatás – tekintettel arra, hogy ők már jogosulttá válnak más támogatásra is – 18 000 forint lesz.

Iskolakezdési támogatás

A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő szülők az iskolakezdés előtt egyszeri külön támogatást is kapnak, amelynek mértéke gyermekenként – nemcsak az iskoláskorúakra tekintettel – 5000 forint. Ezek az összegek nettó juttatásként értendők, hiszen továbbra is adómentes jövedelemnek számítanak.

Új családi adókedvezmény

Az adómentes juttatások emelkedésével párhuzamosan megszűnik az a lehetőség, hogy a családi adókedvezményt az eddigi feltételek szerint minden gyermeket nevelő igénybe vehesse. A kedvezménnyel csak a három vagy ennél több gyermeket nevelő jogosultak élhetnek, a mértéke pedig kedvezményezett gyermekenként 4 ezer forint lesz havonta. Aháromgyermekes családban az adókedvezmény teljes igénybevételi határa 6millió forint (két kereső esetében 12millió forint), ezt követően minden további gyermek után 500-500 ezer forinttal nő. A teljes igénybevétel legfelső határa az idei, évi 8 millió forintos jövedelem marad, azaz a nyolcadik gyermektől már nem érvényesül az 500 ezer forintos korlátnövekedés.

A várható változások számokban

Gyerek- szám

Szülők jövedelme

2005-ben

[/tab*]

Anya

Apa

Családi pótlék

Gyerek- kedvezmény

Együtt

Családi pótlék

Gyerek- kedvezmény

Együtt

1

Gyes/minimálbér

havi 57 000 Ft

5100 Ft

-

5 100 Ft

11 000 Ft

-

11 000 Ft  

Gyes/minimálbér

legalább havi 74 000 Ft

5100 Ft

3 000 Ft

8 100 Ft

11 000 Ft

-

11 000 Ft

2

Gyes/minimálbér

havi 57 000 Ft

6200 Ft

-

6 200 Ft

12 000 Ft

-

12 000 Ft  

Gyes/minimálbér

legalább havi 102 000 Ft

6200 Ft

4 000 Ft

10 200 Ft

12 000 Ft

-

12 000 Ft  

Gyes/minimálbér

havi 68 200 Ft

6200 Ft

-

6 200 Ft

12 000 Ft

-

12 000 Ft

3

Gyes/minimálbér

havi 57 000 Ft

7800 Ft

-

7 800 Ft

14 000 Ft

-

14 000 Ft  

Gyes/minimálbér

havi 120 000 Ft

7800 Ft

4 600 Ft

12 400 Ft

14 000 Ft

4000 Ft

18 000 Ft  

Havi 120 000 Ft

havi 120 000 Ft

7800 Ft

9 200 Ft

17 000 Ft

14 000 Ft

4000 Ft

18 000 Ft  

Gyes/minimálbér

legalább havi 170 000 Ft

7800 Ft

10 000 Ft

17 800 Ft

14 000 Ft

4000 Ft

18 000 Ft  

Gyes/minimálbér

havi 750 000 Ft

7800 Ft

4 444 Ft

12 244 Ft

14 000 Ft

-

14 000 Ft

Táblázatunkban a minimális (1 000 000-1 400 000 forint), az átlagos (1 500 000-3 000 000 forint) és a kiugróan magas (8 000 000-9 500 000 forint) jövedelmű családokat vettük példaként, minden esetben bértípusú progresszíven adózó jövedelmet feltételeztünk.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. augusztus 15.) vegye figyelembe!

dr. Horváth István
tanszékvezető, habilitált egyetemi docens, ügyvéd
ELTE ÁJK
dr. Bérces Kamilla
munkajogász
 
Dr. Petrovics Zoltán
egyetemi adjunktus
ELTE ÁJK és NKE
dr. Kártyás Gábor
habilitált egyetemi docens
PPKE JAK
dr. Takács Gábor
ügyvezető
Opus Simplex
dr. Monzák-Magyar Éva
munkajogász
 

Olvasócentrikus tartalom

„Az olvasó kérdez, a szerkesztő válaszol” évszázados műfaját mi kizárólagossá tettük. A honlapon fellelhető tartalmat a Google-hoz hasonló egyszerűen használható keresőrendszerrel láttunk el.

8360 oldalnyi terjedelem

A honlap mögött több mint 8360 A4-es oldalnyi munkaügyi „okosság” van. 2008 óta 4964 olvasói kérdésre 4964 választ adtak szakértőink.

Sokoldalú keresőrendszer

8360 oldalnyi terjedelmet csak „okos” keresővel lehet feltárni. Szerkesztőink a jellemző tartalom alapján címkézik a cikkeket – e láthatatlan címkék is segítik olvasóinkat a megfelelő tartalom megtalálásában.

7 napos válaszadási garancia

Még a 8360 oldalnyi terjedelem sem garancia arra, hogy egy egyedi munkaügyi problémára választ találjanak előfizetőink – viszont a honlap főoldalán feltett kérdéseikre 7 napon belül választ adnak szerkesztőink e-mailben.

Nem csak munkaügy – adózás és társadalombiztosítás is

Szerzőink a válaszadásnál a munkaügyi vonatkozásokon túl kitérnek a kérdések adózási vonatkozásaira is (ha vannak), azért, mert meggyőződésünk, hogy ezzel is az előfizetőink pénzügyi eredményességét szolgáljuk.

Szerkesztőink vezető munkaügyi szakemberek

17 éve főszerkesztője a lapnak dr. Horváth István, aki kiemelkedő képességű szerkesztői-szerzői csapattal küzdött meg eddig a 4964 olvasói kérdéssel.

Szakképzési munkaszerződés saját munkavállalóval

Társaságunk duális képzőhely, 2023 őszén saját munkavállalóinkat beiskoláztuk munkakörükhöz tartozó technikusi képzésre (1,5 éves felnőttképzés keretében), a féléves...

Tovább a teljes cikkhez

Önkormányzati költségvetési szerv - a foglalkoztatás jogviszonya

Gazdasági, működtetési és közétkeztetési tevékenységgel foglalkozó önkormányzati fenntartású költségvetési szerv esetén kötelező-e közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatni...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaviszony után megbízási jogviszony

Köthet megbízási szerződést egy magyarországi cég egy olyan magánszeméllyel, aki korábban a cég munkavállalója volt? A kolléga munkaviszony keretében HR manager munkakörben...

Tovább a teljes cikkhez

Végzettségi előírás a vendéglátásban

Nonstop vendéglátóipari egységben az üzemeltetőnek van szakirányú végzettsége, mellette két munkavállaló dolgozik, és egy alkalmi munkás, akiknek nincs végzettségük, "9235"...

Tovább a teljes cikkhez

Szakszervezeti reprezentativitás változása kollektív szerződés módosításánál

Hét évvel ezelőtt kötöttünk kollektív szerződést a nálunk működő egyetlen szakszervezettel, amelyet azóta is rendszeresen felülvizsgálunk és módosítunk. Tavaly létrejött egy...

Tovább a teljes cikkhez

Köznevelési jubileumi jutalom összege

2024-ben jogosult lesz 40 éves köznevelési foglalkoztatotti jutalomra az óvónőnk. E jutalom meghatározásakor (illetmény) az esélyteremtési illetményrészt is figyelembe kell-e venni?...

Tovább a teljes cikkhez

Köznevelési jubileumi jutalom jogszerző ideje

Állásfoglalásukat szeretnénk kérni a Púétv. 105. §-ának (7) bekezdésében megjelölt szakmai gyakorlat munkavégzési kötelezettséggel nem járó szüneteltetésének időszakáról....

Tovább a teljes cikkhez

Mentő-gépkocsivezető munkaideje

Mentő-gépkocsivezetőként teljesítek szolgálatot. Van-e szabályozás arra, hogy mennyit tölthetek szolgálatban, ha nem írtam alá a 24 órás szolgálatot? Úgy tűnik, hogy Budapestre is...

Tovább a teljes cikkhez

Szabadság elévülése

A munkáltató nem adta ki, a sok munka miatt a munkavállaló nem vette ki az adott évi szabadságait. Az előző évről így a munkavállalónak 18 munkanap szabadsága maradt (ebből 4...

Tovább a teljes cikkhez

Végzettségi előírás a vendéglátásban

Nonstop vendéglátóipari egységben az üzemeltetőnek van szakirányú végzettsége, mellette két munkavállaló dolgozik, és egy alkalmi munkás, akiknek nincs végzettségük, "9235"...

Tovább a teljes cikkhez

Szakszervezeti reprezentativitás változása kollektív szerződés módosításánál

Hét évvel ezelőtt kötöttünk kollektív szerződést a nálunk működő egyetlen szakszervezettel, amelyet azóta is rendszeresen felülvizsgálunk és módosítunk. Tavaly létrejött egy...

Tovább a teljes cikkhez

Köznevelési jubileumi jutalom összege

2024-ben jogosult lesz 40 éves köznevelési foglalkoztatotti jutalomra az óvónőnk. E jutalom meghatározásakor (illetmény) az esélyteremtési illetményrészt is figyelembe kell-e venni?...

Tovább a teljes cikkhez

Köznevelési jubileumi jutalom jogszerző ideje

Állásfoglalásukat szeretnénk kérni a Púétv. 105. §-ának (7) bekezdésében megjelölt szakmai gyakorlat munkavégzési kötelezettséggel nem járó szüneteltetésének időszakáról....

Tovább a teljes cikkhez

Mentő-gépkocsivezető munkaideje

Mentő-gépkocsivezetőként teljesítek szolgálatot. Van-e szabályozás arra, hogy mennyit tölthetek szolgálatban, ha nem írtam alá a 24 órás szolgálatot? Úgy tűnik, hogy Budapestre is...

Tovább a teljes cikkhez

Szabadság elévülése

A munkáltató nem adta ki, a sok munka miatt a munkavállaló nem vette ki az adott évi szabadságait. Az előző évről így a munkavállalónak 18 munkanap szabadsága maradt (ebből 4...

Tovább a teljes cikkhez

Hétvégi feladatok megszervezése hétköznapra beosztott munkavállalókkal

Intézményünk munkatársai háromhavi munkaidőkeretben dolgoznak, hétköznapokon. Előfordul, hogy hétvégén és ünnepnapokon rendezvényeket tartunk, melyek lebonyolításához...

Tovább a teljes cikkhez

Vasárnapi pótlékra való jogosultság strandfürdőkben

Önkormányzati fenntartású termálstrandfürdőben jogosultak-e vasárnapi pótlékra a munkavállalók? Ha igen, minden munkavállalót megillet a vasárnapi pótlék, vagy csak bizonyos...

Tovább a teljes cikkhez

Munkába járás költségtérítésének belső szabályozása

A munkáltató a napi munkába járás költségtérítéseként 30 Ft/km összeget fizet. Sajnos több munkavállaló nem ott lakik, ahonnan kéri a napi utazás elszámolását. Belső...

Tovább a teljes cikkhez

Online változat

Nyomtatott változat

Egyedi adathordozó

7 napon belüli válaszadás

Plusz kreditpontok díjmentesen

Tematikus videók

Céginformáció (feketelista.hu)

Online változat

A Munkaügyi Levelek jelen online változata (előfizetés) két alapfunkciót lát el: a főoldalon található kereső segítségével kereshetővé teszi a honlap 2008 óta megjelent teljes tartalmát; az ugyanott található kérdezőmező segítségével pedig kérdés intézhető a szerkesztőséghez. Az online változat tartalma 2-3 hetente bővül a nyomtatott lapként megjelenő – azzal teljesen egyező – tartalommal. Az online változatban is kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol szerkezetben találhatók a cikkek, jelenleg összesen 4964 cikk (kérdés-válasz). A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Nyomtatott változat

A Munkaügyi Leveleket a hatályos munkaügyi szabályozásnak megfelelő igény hívta életre. A 2-3 hetente ma is megjelenő nyomtatott változat tartalma kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol logikára épül fel. Tartalomjegyzékét az olvasói kérdések képezik, melyek rövid címmel vannak ellátva – így a lap tartalma akár egy perc alatt áttekinthető. A nyomtatott változat (előfizetés) tartalmával folyamatosan bővül az azzal tartalmilag egyező jelen online változat. A lap első száma 2008. május 19-én jelent meg, legfrissebb lapszáma az 259-ik lapszám, amely az 4964-ik cikkel zárul. A szerkesztőség tagjait lásd itt. A nyomtatott változat
címlapja itt 
Munkaügyi Levelek legfrissebb szám
látható.
A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Egyedi adathordozó

A Munkaügyi Levelek teljes tartalma megjelenik minden naptári évet követő első negyedévben, melyet a lap előfizetői az előfizetés jogán (igénylés esetén) kapnak meg egyedi adathordozón lévő alkalmazás formájában.
Az alkalmazás mindig a 2008. május 19-én megjelent első lapszámtól a legutolsó naptári év decemberéig bezárólag tartalmazza valamennyi cikket, amely ebben az időintervallumban megjelent. Az alkalmazás tartalma így mindig az utolsó hozzáfűzött naptári év tartalmával bővül. Az alkalmazás egyszerű keresővel van ellátva, amelynek segítségével ugyanúgy kereshető a Munkaügyi Levelek tartalma, mint annak online változatáé. .
Az alkalmazás futtatásához szükséges rendszerkövetelmények:
minimális hardverigény: optikai meghajtóval rendelkező számítógép, minimum 500 MB szabad tárhely, az operációs rendszer Windows 7 vagy annál magasabb verzió. Az alkalmazás indítása után csak a képernyőn megjelenő utasításokat kell követni.

7 napon belüli válaszadás

Előfizetőink számára nyújtott személyi szolgáltatás, amely során egyedi munkaügyi kérdéseikre, problémáikra 7 naptári napon belül e-mailben írásos választ kapnak szerkesztőinktől. A szolgáltatás igénybevételéhez lásd: Tudnivalók kérdezőknek.

Plusz kreditpontok díjmentesen

A könyvvizsgáló, adótanácsadó, adószakértő és mérlegképes könyvelő előfizetőink társhonlapunkon, a kotelezotovabbkepzes.hu-n díjmentesen szerezhetnek újabb kreditpontokat a honlap tananyagainak megtekintésével. A kotelezotovabbkepzes.hu használata előzetes regisztrációhoz kötött, amely a személyes e-mail-cím megadásával elvégezhető a https://kotelezotovabbkepzes.hu/ regisztracio/ oldalon a tananyagok megtekintése előtt.

Tematikus videók

Így működik az eÁFA-rendszer 2024-től Megnézem

Számviteli változások 2024 Megnézem

Az adótörvények 2024. évi változásai Megnézem

Összes korábbi konferenciánk videón Megnézem

Céginformáció (feketelista.hu)

A feketelista.hu 10 közhiteles állami nyilvántartás összevonásával létrejött cégnyilvántartás, amely az adószám segítségével összekapcsolja és céghez köti az utolsó öt évben nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket.
Megnézem