Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kötelező óraszám tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Gyógypedagógusok, logopédusok - a heti kötelező óraszám

Kérdés: Az óvodákban foglalkoztatott gyógypedagógusok, logopédusok kötelező óraszámának meghatározására az Nkt.-ben nem találtam konkrétumot. Az óvodákban kinevezett és megbízási díjjal foglalkoztatott gyógypedagógusok, logopédusok heti kötelező óraszámát a hatályát vesztett Közokt. tv. 21 órában határozta meg, és 1 óra kedvezményt adott az utazó gyógypedagógusok alkalmazásakor. Jelenleg az óvodában kinevezett vagy megbízási díjjal foglalkoztatott gyógypedagógusok és logopédusok esetében hány órában kell meghatározni a heti kötelező óraszámot? Az óvodában a kinevezett vagy megbízási díjért alkalmazott utazó gyógypedagógusok, logopédusok kinevezésénél mennyi a heti kötelező óraszám?
Részlet a válaszból: […]Amegbízott a szerződéses feladatok ellátására fordítandó időt - a meghatározott időpontban megtartandó órák, foglalkozások kivételével - maga határozza meg, osztja be. Neki tehát nincs munkaideje, így neveléssel-oktatással lekötött munkaideje sem. Az Nkt. 4. §-ának 21. pontja szerint óraadónak az minősül, aki hetente legfeljebb 14 órát vagy foglalkoztatást tart. Ezen belül teljesen a felek megállapodásától függ, hogy hetente konkrétan hány óra foglalkozás megtartására kerül sor, az ezenfelül a feladatokra való felkészülésre, értékelésre stb. fordított idő pedig nincs külön nyilvántartva.A közalkalmazotti jogviszonyban vagy munkaviszonyban foglalkoztatottak esetében az Nkt. 62. §-ának (10) bekezdése a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézményben pedagógus-munkakört betöltőkre vonatkozóan szabályoz, kimondva, hogy neveléssel-oktatással lekötött munkaidejük a teljes munkaidejük 50%-a. Noha a 326/2013. Korm. rendelet 6. melléklete a logopédus- és a gyógypedagógus-munkakört is a pedagógus-munkakörök közé sorolja, óvodában ilyen munkakörben dolgozókra ez a szabály nem alkalmazható, hiszen ezek nem gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények. Nem vonatkozik rájuk az Nkt. 62. §-ának (8) bekezdése sem, mert az ugyan óvodában alkalmazandó, de kifejezetten csak az óvodapedagógus munkakörben foglalkoztatottakra hatályos. Egyéb speciális rendelkezés híján ezért a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. szeptember 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 4258
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,