Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott munkaviszony megszűnésének időpontja tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkaviszony megszűnésének időpontja

Kérdés: Melyik nappal szűnik meg a munkaviszonya annak a munkavállalónak, aki az adott héten éjszakai műszakban - 22 órától 6 óráig - dolgozik, és például november 21-én, szerdai napon jött utoljára dolgozni? Helyes az a szemlélet, mely szerint a biztosítási jogviszony járulékfizetéshez kötött, ami utoljára november 21. napja vonatkozásában áll fenn? Vagy a következő nappal kell megszüntetni a munkaviszonyt, mivel éjfél utáni időszakban is történt még munkavégzés? Hogyan járok el szabályosan?
Részlet a válaszból: […]november 22-én reggel 6 óráig tart, a munkaviszony megszűnése napjának november 22-ét kell tekinteni. A munkaviszony utolsó napja azért ez a nap lesz, mert aznap a hajnali órákban még ténylegesen munkát végez. Megjegyezzük ugyanakkor: ahhoz, hogy a kérdésre minden tekintetben körültekintő választ adjunk, szükséges lenne ismerni a munkaviszony megszűnésének vagy megszüntetésének jogcímét, ugyanis a munkában töltött utolsó nap nem minden esetben jelenti egyúttal a munkaviszony utolsó napját is. Jelentősége lehet annak, hogy a munkaviszony például határozott idő lejárta folytán, közös megegyezéssel, felmondással vagy azonnali hatályú felmondással szűnik meg. Továbbá, ez utóbbiak esetében maga a megszüntetésre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. január 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3475

2. találat: Felmondási idő és szabadság

Kérdés: Szeretnék felmondani a munkahelyemen, a munkaszerződésem szerint a felmondási idő 30 nap. Van még pár nap szabadságom is, amit idén nem vettem igénybe. Azt szeretném, ha a felmondási időm a szabadságom miatt meghosszabbodna, mert az új munkahelyemen csak mintegy hat hét múlva tudok kezdeni. Van-e erre lehetőségem?
Részlet a válaszból: […]töltött időszak. Emellett a szabadsággal alapvetően a munkáltató rendelkezik, és összesen hét munkanap az, amit kötelező a munkavállaló kérése szerint kiadni. A munkavállaló az általa igényelt szabadság időpontját 15 nappal korábban köteles bejelenteni [Mt. 122. § (1)-(2) bek.]. Ha a kérdéses esetben Ön a tárgyévben már rendelkezett legalább hét munkanap szabadság kiadásáról, a munkáltató döntheti el, hogy a fel nem használt szabadságot a felmondási idő alatt kiadja, vagy pénzben megváltja a munkaviszony megszűnésével (Mt. 125. §).Ha Ön rendelkezhet a megmaradt szabadságával, célszerű azt még a felmondás közlése előtti napokra kiadatnia. A felmondási idő ugyan ekkor sem hosszabbodik meg, de a későbbi közlés miatt értelemszerűen később is fog lejárni. Annak egyébként nincs akadálya, hogy a munkavállaló a szabadsága ideje alatt közölje a felmondást[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. december 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3457

3. találat: Próbaidő alatti azonnali hatályú felmondás - a munkaviszony megszűnésének időpontja

Kérdés: Amennyiben 2016. április 30-án próbaidő alatti azonnali hatályú felmondást adott át a munkáltatóm, de a munkaviszonyom mégis május 2-ával szűnik meg, jogosan járt el? Terhes feleségem nem rendelkezik jövedelemmel, és most már én sem, ezért tudni szeretném érdemes-e bírósághoz fordulni?
Részlet a válaszból: […]válik hatályossá, és az Mt. eltérő rendelkezésének hiányában csak a címzett hozzájárulásával módosítható vagy vonható vissza [Mt. 15. § (4) bek.]. Azaz, az azonnali hatályú felmondás a közlése napján megszünteti a munkaviszonyt. Az a tény, hogy a munkáltató azonnali hatályú felmondásán tévesen szerepel a munkaviszony megszűnésének a napja (a 2016. április 30. napi közlés helyett a következő munkanapot jelölte meg a munkáltató), önmagában[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. június 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2639