Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott juttatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Parkoló bérlése

Kérdés: Az irodaházban, ahol dolgozom, béreltem parkolót. 2018-ban a duplájára emelte a munkáltatóm a parkoló bérleti díját. Indoklásként csak arról tájékoztatott, hogy megváltoztak az adózási szabályok. Az én esetemben a parkolóbérlés milyen jogszabályba tartozik?
Részlet a válaszból: […]egyébként maga a munkáltató) a bérleti díjat hogyan változtathatja meg egyoldalúan, a vele aláírt bérleti szerződésbe foglalt feltételek tartalmától függ. Ha mégsem bérletről van szó, hanem a munkáltató valamely, munkaviszonyhoz kapcsolódó egyéb juttatásként biztosított (kedvezményes) ellenérték fejében a parkolóhelyet, akkor ennek feltételeit a munkáltató belső szabályzatának vagy egyoldalúan kialakított gyakorlatának kellett meghatároznia az Mt. 17. §-a alapján. Az is lehetséges, hogy ennek feltételeit a munkaszerződésbe[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. május 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3264
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Szakszervezet által magánszemélynek adott juttatás adómentessége

Kérdés: Az Szja-tv. 1. számú mellékletének 3.3. pontjában szereplő, közcélú juttatások körébe sorolt kifizetésekkel kapcsolatban kérjük, szíveskedjenek közölni, hogy a fenti, nem pénzben adott juttatást, illetve pénzben adott támogatást milyen feltételek mellett adhatja a magánszemélynek adómentesen és kifizetői terhek nélkül az érintett munkavállalói érdekképviseleti szervezet?
Részlet a válaszból: […]- kivéve az orvosi javaslat alapján fogyatékosságával, gyógyításával összefüggő termék, szolgáltatás formájában nem pénzben megszerzett bevétel,b) amelyet a kifizetővel munkaviszonyban, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban vagy más, a Ptk. szerinti olyan szerződéses jogviszonyban álló magánszemély kap, amelynek alapján a kifizetés (juttatás) a magánszemélytba) az általa végzett tevékenység mennyiségi és/vagy minőségi jellemzőire tekintettel,bb) termék értékesítésének, szolgáltatás nyújtásának ellenértékeként,bc) jog alapításának, joggyakorlás átengedésének, jogról való lemondásnak ellenértékekéntilleti meg,c) amelyet az Szja-tv. 71. §-a szerinti béren kívüli juttatás formájában adnak,d) amely pénzbeli juttatásként havonta a minimálbér 50 százalékát meghaladja, az azt meghaladó mértékben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3170
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , , ,