Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kilépőpapírok tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kilépőpapírok kiadása a jogutód munkáltató által

Kérdés: GYES-en voltam 2012. február 10-éig. A korábbi munkahelyemen munkáltatói jogutódlás történt. Szeretném megkapni a kilépőpapírjaimat és a ki nem vett szabadságom megváltásáért járó összeget a jogutód munkáltatótól. A munkáltató jelenlegi tulajdonosa azonban nem válaszol sem a levelemre, sem a telefonos megkeresésemre. Hogyan tudnék hozzájutni a papírjaimhoz és a járandóságomhoz?
Részlet a válaszból: […]együtt­működési kötelezettségéből következően a fizetés nélküli szabadság leteltét megelőző legfeljebb harminc, ha pedig a fizetés nélküli szabadság időtartama nem érte el a hat hónapot, akkor hatvan nappal a munkavállaló ennek tényét köteles bejelenteni a munkáltatónak. A munkáltatót, esetünkben a jogutód munkáltatót pedig foglalkoztatási kötelezettség terheli, amelynek a bejelentést követő harminc, illetve hatvan nap elteltével köteles eleget tenni [Mt. 138. § (5a) bek.]. Ebben az esetben a GYES megszűnését követően, ha a munkavállaló a gyermek ápolása, gondozása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára járó szabadságot nem kapta meg, azt a felek megállapodása alapján pénzben is meg lehet váltani [Mt. 136. § (1) bek.]. A kilépőpapírokat a munkáltató csak a munkaviszony megszűnése vagy megszüntetése esetén adja ki. Ha a fenti feltételek fennállnak, és a munkaviszony megszüntetésre került, akkor az Mt. 98. §-ában foglaltak szerint ki kell adnia a munkavállaló[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. március 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1259