Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott pénzbeli juttatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Tanulószerződés alapján járó pénzbeli juttatás

Kérdés: 2013-ban a tanulószerződés megkötésekor a tanuló az akkori minimálbér alapján kapta pénzbeli juttatását. A kezdő félév végétől, 2014. február 1-jétől sikeres vizsga esetén kap emelést. Ezt megelőzően, 2014. január 1-jétől milyen pénzbeli juttatás illeti meg? A tanulószerződés megkötésekor érvényes minimálbér, vagy a szerződést módosítani kell a januári (a második félév kezdetével nem egyező) minimálbér-változás miatt?
Részlet a válaszból: […]és a gyakorlati képzés időtartama hogyan aránylik egymáshoz. A szakképzési évfolyam második félévétől a tanulmányi kötelezettségének eredményesen eleget tett tanuló pénzbeli juttatását emelni kell, a tanuló tanulmányi elő­menetelének, a gyakorlati képzés során nyújtott teljesítményének és szorgalmának figyelembevételével. A tanulói juttatás emelésének, illetve csökkentésének a gyakorlati képzést szervező szervezetnél képzésben részt vevő valamennyi tanulóra érvényes egységes feltételeit és szempontrendszerét a tanulószerződésben előre meg kell határozni.Az Szkt. fenti szabálya a mindenkori minimálbérre utal, további részletszabályt nem tartalmaz. Ezért ha a tárgyév január 1-jétől a minimálbér-emelésre kerül sor, az kihat a tanulói juttatásra is. Ezt emelni akkor kell, mégpedig legalább az Szkt.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. április 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1934
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Gyakorlati képzés alatti díj 2012-ben

Kérdés: 2011 második félévében négy szakmunkástanuló képzésében vett részt az egyéni vállalkozó. A tanulók a kötelező 15 600 Ft ösztöndíjban részesültek. 2012-ben továbbra is a minimálbér százalékos arányát kell minimum részükre kifizetni, vagy az ő esetükben is figyelni kell a nettó bért?
Részlet a válaszból: […]megállapodást. Az új törvény határozza meg, milyen összeg illeti meg a tanulókat pénzbeli juttatás címén. A tanulószerződés alapján kifizetett tanulói pénzbeli juttatás havi mértékének legkisebb összege attól függ, hogy az adott szakképzési évfolyam I. félévében a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott elméleti és gyakorlati képzési idő hogyan aránylik egymáshoz (ez szakképesítésenként és évfolyamonként változhat). A havi pénzbeli juttatás mértéke a hónap első napján érvényes havi minimálbér alapján van meghatározva. Az alap a minimálbér 15%-a (2012-ben 13 950 Ft), ezt kell megszorozni a következő szorzószámokkal. Ha a gyakorlati idő az I. félévben 20% alatt marad, pénzbeli juttatás nem jár. 20-29% között a minimálbér 15%-ának 0,7-szerese (9765 Ft), 30-39% között 0,8-szorosa (11 160 Ft), 40-49% között 0,9-szerese (12 555 Ft), 50-59% között 13 950 Ft, 60-69% között 1,1-szerese (15 345 Ft), 70-79% között 1,2-szerese (16[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1275
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,