Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott intézményvezető-helyettes tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Intézményvezető-helyettes - a megbízás egy képesítési feltételéről

Kérdés: Gimnáziumunk fenntartója a kinevezni javasolt intézményvezető-helyettes személyét nem fogadja el azzal az indokkal, hogy az intézményvezető-helyettes magasabb vezetőnek számít, ezért rendelkeznie kell pedagógus-szakvizsga keretében megszerzett intézményvezetői szakvizsgával. Valóban így van ez?
Részlet a válaszból: […]magasabb vezetői megbízásnak minősül - többek között - az intézményvezetői, valamint az intézményvezető-helyettesi megbízás. Az intézményvezető és az intézményvezető-helyettes két külön vezetői megbízás, bár mindkettő magasabb vezető közalkalmazottnak minősül. Az Nkt. 67. §-ának (1a) bekezdése, valamint (4)-(6) bekezdései 2019. augusztus 31-ig tartalmazta az intézményvezetői kinevezés szakmai feltételeit, 2019. szeptember 1-jétől ezek a szabályok - a dereguláció jegyében - változatlan tartalommal átkerültek a 326/2013. Korm. rendelet 21/A. §-ába. A 21/A. § (1) bekezdésének b) pontja értelmében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. november 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3750