Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott biztonságos munkavégzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkavállalók szondáztatása

Kérdés: Köteles a munkaadó szondáztatni? Ha igen, milyen gyakran és a dolgozók hány százalékát? Köteles róla jegyzőkönyvet vezetni?
Részlet a válaszból: […]- munkavégzés céljából, munkára képes állapotban - a munkáltató rendelkezésére állni, és személyesen munkát végezni. A munkára képes állapotot az alkohol, drog, de akár egy gyógyszer hatása is befolyásolhatja. Ilyen esetben az ellenőrzés csak célhoz kötött lehet, arról előzetesen a munkavállalókat tájékoztatni kell [új Mt. 9. § (2) bek.], és annak eredményét - mivel ahhoz joghatások, intézkedések fűződhetnek, később vitára is sor kerülhet - indokolt jegyzőkönyvben rögzíteni. (A szondáztatás gyakorisága, az érintett munkavállalók aránya szintén nincs meghatározva.) Emellett az Mvt. 60. §-ának (1) bekezdése is előírja, hogy a munkavállaló csak a biztonságos munkavégzésre alkalmas állapotban, a munkavédelemre vonatkozó szabályok, utasítások megtartásával, a munkavédelmi oktatásnak megfelelően végezhet munkát. Az Mvt. 54. §-a (7) bekezdésének b) pontja szerint pedig az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. augusztus 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1417

2. találat: Veszélyességi pótlék adása

Kérdés: Rákkeltő anyaggal dolgozom, jár nekem veszélyességi pótlék?
Részlet a válaszból: […]meghatározhatja a munkaidőn belül az adott tevékenységre fordítható leghosszabb időtartamot, és egyéb korlátozás is előírható. A 33/1998. NM rendelet 3. melléklete szerint pedig a rákkeltő vegyi anyagokkal dolgozó munkavállalókat évente munkaköri alkalmassági vizsgálatnak kell alávetni. Mindezen rendelkezések azt jelentik tehát, hogy lehet a munkavállalót rákkeltő anyaggal kapcsolatos munkakörben foglalkoztatni, de csak úgy, hogy a biztonságos munkavégzés feltételeit (pl. védőruházat biztosítása, kezelési szabályok előírása) a munkáltató megteremti. Természetesen a munkavállalónak is kötelessége, hogy az előírt biztonsági rendelkezéseket betartsa. Alapvető jelentőségű szabálya az Mvt. 18. § (2) bekezdésének, hogy a munkáltató az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1290