Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott védőeszköz tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Gumikesztyű mint egyéni védőeszköz

Kérdés: Festőként dolgozom egy kórházban, és a főnököm nem hajlandó gumikesztyűt adni, hogy megvédjem a kezemet (mindenki tudja, hogy a festék káros a bőrre, pláne a zománcfesték és a szintetikus hígító), mivel azt mondja, hogy ez nem kötelező, és hogy vegyem meg magam, ha szerintem kell.
Részlet a válaszból: […]adott munkavégzéssel összefüggő kockázatokat, és ha azok másképpen nem küszöbölhetők ki, egyéni védőeszközről gondoskodjon. A munkavállaló köteles ezt a munkája során használni. A védőeszközt a munkáltató ingyenesen köteles biztosítani [65/1999. EüM rendelet 4. § (5) bek.]. Az egyéni védőeszközök közé tartoznak a 65/1999. EüM rendelet 2. melléklete szerint a különféle kesztyűk is, melyek a mechanikai hatások (szúrás, vágás, vibrálás stb.), vegyszerek ellen, valamint áramütés és hő ellen védenek. A 3. melléklet kötelezővé teszi a védőkesztyű alkalmazását savakkal vagy maró oldatokkal végzett, egyéb védelem nélküli munkák esetén. Azt, hogy[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3186
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Hideg munkahely

Kérdés: Mi a teendő, ha a munkahelyünkön az elvártnál alacsonyabb hőmérsékletben kell dolgoznunk? Ez egy autóipari cég, tehát nem hűtőház, és egyes munkaállomásunkon alig van 5 °C-os hőmérséklet!
Részlet a válaszból: […]munkavállalók fizikai megterhelését. A klímakörnyezet kedvezőtlen hatásainak megelőzése céljából munkaszervezési intézkedéseket kell tenni. Ha a munkahely hidegnek minősül - azaz a várható napi középhőmérséklet a munkaidő 50%-nál hosszabb időtartamban, szabadtéri munkahelyen a +4 °C-ot, illetve zárt téri munkahelyen a +10 °C-ot nem éri el -, akkor óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces pihenőidőt kell közbeiktatni. Ezenfelül a hidegnek minősülő munkahelyen a munkavállalók részére +50 °C hőmérsékletű teát (védőitalt) kell szolgáltatni. Adott esetben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3181
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

3. találat: Láthatósági mellény használata az iparban

Kérdés: Mik a láthatósági mellény használatának szabályai a munkahelyen, az iparban?
Részlet a válaszból: […]szükségessé teszik, a védőeszközön egy vagy több, megfelelően és helyesen elhelyezett anyagot, illetve eszközt kell alkalmazni, amelyek közvetlenül látható fénysugarakat bocsátanak ki, vagy fényvisszaverő tulajdonságúak, fényerejük, valamint fotometriai és kolorimetriai tulajdonságaik megfelelőek (18/2008. SZMM rendelet 3. melléklet 2.13. pont). Fényvisszaverő ruha szükséges olyan munkák esetén, ahol a munkavállalónak tisztán láthatónak kell lennie (65/1999. EüM rendelet 3. melléklet 8. pont). A láthatósági mellény használatának pontos szabályait a munkáltatónak kell kialakítania a kockázatértékelése alapján, amelyben értékeli a munkavállalók[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. június 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2974
Kapcsolódó tárgyszavak: ,