Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott cím adományozása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Címadományozás - a jogszerző idők

Kérdés: A Kttv. 128. §-ának (2) bekezdésében foglaltak alapján adható címekhez szükséges kormányzati szolgálati jogviszonyban töltött időt hogyan kell számolni, milyen időszak vehető figyelembe? Esetleg a Kttv. 8. §-ának (5) bekezdésében felsorolt jogviszonyok időszakai, vagy csak a 150. § (3) bekezdésében felsorolt jogviszonyok időszakai, esetleg más a számítás módszere?
Részlet a válaszból: […]jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni a más munkavégzésre irányuló jogviszonyokat, hanem arról rendelkezik, hogy ezek (teljes vagy részleges) időtartama beszámítandó a kormánytisztviselő besorolásakor. A Kttv. 128. §-ának (2) bekezdése szerinti rendelkezés alapján a címzetes főmunkatársi, címzetes vezető-tanácsosi vagy címzetes főtanácsosi cím adományozásának feltétele legalább a Kttv.-ben meghatározott kormányzati szolgálati jogviszonyban töltött idő.A Kttvh. 5. §-ára is figyelemmel kormányzati szolgálati jogviszony alatt értelemszerűen érteni kell a Kttv. hatálybalépését megelőzően a kormánytisztviselői jogviszonyban, illetve a Ktjv. hatálybalépését megelőzően a közszolgálati jogviszonyban töltött időt is. Ugyanakkor a besorolás szempontjából a Kttv. 8. §-ának (5) bekezdése alapján figyelembe[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. július 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2673

2. találat: Szakmai és közigazgatási címek létszámhoz viszonyított mértéke - együtt vagy külön kell számításba venni?

Kérdés: A hivatali szervezet vezetője a kormánytisztviselők gyorsított előmenetele érdekében szakmai tanácsadói, illetve szakmai főtanácsadói, továbbá közigazgatási tanácsadói, illetve közigazgatási főtanácsadói címeket adományozhat a két jogállási törvény együttes értelmezése alapján. Kérdésünk, hogy az adományozás szempontjából együttesen vagy külön-külön kell számításba venni a címekkel rendelkező kormánytisztviselők létszámát?
Részlet a válaszból: […]iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselői (kormánytisztviselői) létszámának 20%-át. Mindezek mellett a Ktjv. 14. § (1) bekezdése szerint a hivatali szervezet vezetője közigazgatási tanácsadói, illetve közigazgatási főtanácsadói címet is adományozhat a meghatározott feltételekkel rendelkező kormánytisztviselőnek, és e körben ugyancsak azt állapítja meg a törvény, hogy ezen két - utóbb említett - cím együttesen nem haladhatja meg a közigazgatási szerv felsőfokú iskolai végzettségű kormánytisztviselői létszámának 20%-át. Tekintettel arra, hogy a Ktjv. 76. § (4) bekezdése szerint a Ktjv. nem érintette az államigazgatási szerveknél a Ktjv. hatálybalépése előtt adományozott szakmai tanácsadói és szakmai főtanácsadói[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. április 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 981