Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott csoportos leltárfelelősség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Leltárfelelősség lejárt szavatosságú termékekért

Kérdés: Töltőállomáson dolgozom. Aláírattattak velem csoportos leltárfelelősségi megállapodást. Jogszerű-e, hogy a munkáltató kifizetteti velem a lejárt szavatosságú termékeket leltárhiányra hivatkozva?
Részlet a válaszból: […]betöltésének megváltozásakor leltározást kell tartani [Mt. 184. § (3) bek.]. A leltárhiány az értékesítésre, forgalmazásra vagy kezelésre szabályszerűen átadott és átvett anyagban, áruban (azaz a leltári készletben) ismeretlen okból keletkezett, a természetes mennyiségi csökkenés és a kezeléssel járó veszteség mértékét (azaz a forgalmazási veszteséget) meghaladó hiány [Mt. 183. § (1) bek.].A leltárfelelősség csak abban az esetben állapítható meg, ha a leltári készletben hiány van, amelynek fogalmi eleme, hogy a leltári készletben szereplő dolog nem található meg. Tekintettel arra, hogy a kérdés szerinti esetben a leltári készletben minden dolog (termék) megvan, tehát hiányról nem lehet beszélni; ezért a munkáltató nem érvényesíthet leltárfelelősség alapján kárigényt. A lejárt szavatosságú[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. június 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2651

2. találat: Csoportos leltárfelelősségi megállapodás megkötése

Kérdés: Csoportos leltárfelelősségi megállapodás köthető-e abban az esetben, ha a megállapodást nem az összes érintett, leltári készletet kezelő munkavállaló írja alá? Álláspontunk szerint ilyen esetben a csoportos leltárfelelősségi megállapodást aláíró munkavállalóknak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a készletet a megállapodást nem aláíró munkavállaló is kezeli. Helyesen gondoljuk? A csoportos leltárfelelősségi megállapodás ilyen módon történő megkötésének lehetőségét szerintünk erősíti az Mt. 184. §-ának (5) bekezdésében foglalt rendelkezés is.
Részlet a válaszból: […]munkavállalók hozzájárulnak. Az Mt. egyértelműen rögzíti is, ha a leltári készletet a leltárhiányért nem felelős munkavállaló is kezeli, a felelősség további feltétele, hogy a leltárhiányért felelős munkavállaló az adott munkakörben vagy munkahelyen történő foglalkoztatáshoz írásban hozzájáruljon [Mt. 182. § (3) bek.]. Ez a csoportos leltárfelelősségi megállapodásra is megfelelően alkalmazandó.A kérdésben hivatkozott Mt.-rendelkezés is ezen az elven alapul. Az Mt. 184. §-ának (5) bekezdése kimondja, hogy csoportos leltárfelelősségi megállapodás esetén a felmondás csak a jognyilatkozatot közlő munkavállaló tekintetében szünteti meg a megállapodást. Ezért ha valamely munkavállaló felmondja a csoportos leltárfelelősségi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. május 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2604

3. találat: Munkáltatói jogok átruházása - csoportos leltárfelelősség

Kérdés: Cégünknél csoportos leltárfelelősségi megállapodást szeretnénk kötni. Sajnos azonban abba a problémába ütköztünk, hogy a leltárt a raktáros és az ügyvezető kezeli együttesen. A raktáros felett az ügyvezető gyakorolja a munkáltatói jogokat, míg az ügyvezető felett az egyik tag mint tulajdonos. Ilyen esetben kinek kell aláírnia a megállapodást munkáltatói oldalról, illetve hogy kezelhető egységesen a leltárfelelősség?
Részlet a válaszból: […]leltárfelelősségi megállapodás akkor köthető, ha a leltári készletet több munkavállaló kezeli [Mt. 184. § (3) bek.]. Amennyiben az ügyvezető is megfelel a fenti követelményeknek, akkor nincs akadálya, hogy munkavállalóként vele is csoportos leltárfelelősségi megállapodás kerüljön megkötésre. Mivel azonban a leltározással kapcsolatban a munkáltató számos kötelezettséget jogosult megállapítani a munkavállalókra, valóban nem érné el célját egy olyan csoportos leltárfelelősségi megállapodás, ahol a munkavállaló felett az az ügyvezető gyakorolja a munkáltatói jogokat, aki munkavállalóként maga is felel a leltárhiányért. A leltárfelelősség keretében ugyanis a munkáltató állapítja meg azoknak az anyagoknak, áruknak a körét, amelyek után az anyag jellegére, méretére, a raktározás vagy a tárolás feltételeire való tekintettel forgalmazási veszteség számolható el, továbbá ő határozza meg a forgalmazási veszteség elszámolható mértékét, a leltári készlet átadásának és átvételének módját és szabályait, a leltárhiány vagy a leltárfelelősség megállapítására irányuló eljárás rendjét, és a leltári készlet biztonságos megőrzését szolgáló munkáltatói kötelezettségeket [Mt. 185. § (1) bek.].Álláspontunk szerint megoldást az jelenthet, ha a leltárfelelősséggel kapcsolatos munkáltatói jogokat - melyeket az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2433