Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott cím visszavonása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Közszolgálati címek - megőrzésük áthelyezéskor

Kérdés: A Kttv. 126-127. §-ai szólnak a közigazgatási (fő)tanácsadói, illetve a szakmai (fő)tanácsadói címek adományozásáról. Ha valaki például egy minisztériumban megkapja valamelyik címet, majd áthelyezéssel kerül át egy másik, például a Kttv. 2. §-a alá tartozó szervhez, alanyi jogon viszi-e magával a címét, kötelező-e azt számára az új munkahelyén is tovább fenntartani, vagy a hivatali szervezet vezetőjének döntése, hogy az előző munkahelyen kapott címet az áthelyezéssel együtt adományozza-e a belépő munkatársnak? Ha kötelező, mi a teendő akkor, ha az új munkahelyen a törvényi 20% már betelt?
Részlet a válaszból: […][Kttv. 126. § (5a) bek.; 127. § (5) bek.]. A kormánytisztviselő minősítésére a Kttv. 130. §-ának (3) bekezdése szerint legalább két teljesítményértékelés eredménye alapján kerülhet sor, minősíteni az első teljesítményértékeléstől számított egy évet követően kell. Végleges áthelyezés (a kormánytisztviselő, az áthelyező államigazgatási szerv és az átvevő államigazgatási szerv háromoldalú megállapodása) esetén a kormányzati szolgálati jogviszonyt folyamatosnak kell tekinteni [Kttv. 59. § (5) bek.].A fentiek alapján a végleges áthelyezés más államigazgatási szervhez önmagában nem alapozhatja meg a kormánytisztviselő által viselt cím visszavonását. Az átvevő államigazgatási szervnek tehát nem kell újból címet adományoznia a kormánytisztviselőnek, mivel az az áthelyezést megelőzően megszerzett címe az áthelyezéssel nem vész el. Az átvevő államigazgatási szervnek még az áthelyezésről szóló megállapodás megkötése előtt figyelemmel kell lennie arra,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3025

2. találat: Közszolgálati címek - "átvitel" áthelyezés esetén

Kérdés: A Kttv. hatálya alá tartozó egyik szervtől egy másik, szintén a Kttv. hatálya alá tartozó szervhez történő végleges áthelyezés esetén a kormánytisztviselő a Kttv. 126-128. §-aiban meghatározott címeket viheti-e tovább az áthelyezést kérő közigazgatási szervhez?
Részlet a válaszból: […]szerinti címek csak a törvényben meghatározott esetekben vonhatók vissza. A közigazgatási (fő)tanácsadói vagy szakmai (fő)tanácsadói címmel rendelkező kormánytisztviselő címét vissza kell vonni, ha a címadományozást követő minősítése során a legalacsonyabb fokozatú minősítést éri el. A cím a hivatali szervezet vezetőjének mérlegelésétől függően visszavonható, ha a közigazgatási (fő)tanácsadói vagy szakmai (fő)tanácsadói címmel rendelkező kormánytisztviselő két egymást követő minősítés alkalmával a korábbinál alacsonyabb teljesítményszintet ér el. A címek visszavonása - akár kötelezően, akár mérlegelés alapján történik - után a kormánytisztviselő illetményét a besorolása szerint kell megállapítani. A Kttv. 128. §-a szerinti a címzetes vezető tanácsosi, a címzetes főtanácsosi, a címzetes vezető főtanácsosi, a címzetes főmunkatársi címek visszavonására nincsen lehetőség. Ugyanakkor, ha az említett címekkel rendelkező kormánytisztviselő a kormányzati szolgálati jogviszonyban töltött idő alapján eléri a címmel járó besorolási, fizetési fokozatot, akkor a cím megszűnik, és a kormánytisztviselő további előmenetelére az általános szabályok az irányadók.Az előbbiekben bemutatott, a Kttv. 126-127. §-ában foglalt szabályok szerinti közigazgatási (fő)tanácsadói és szakmai (fő)tanácsadói címek visszavonására[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. augusztus 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2703