Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott súlyos gondatlanság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkavállalói felelősség ellopott üzemanyagkártya miatt

Kérdés: Egyik munkavállalónk kamionsofőr, akinek autóját feltörték, a munkáltató által kiváltott üzemanyagkártyákat ellopták (kicserélték más kártyákra), majd a lopott kártyákkal vásároltak jelentős mennyiségű üzemanyagot. A lopást úgy észleltük, hogy csak a vásárlás tényéről értesültünk; a munkavállaló nem vette észre a cserét. A kártyákat ekkor azonnal letiltottuk. Mekkora a munkavállaló felelőssége a lopott kártyákkal okozott kárért?
Részlet a válaszból: […]munkavállaló az üzemanyagkártyákat megőrzési felelősség [Mt. 180. § (1) bek.] mellett vette át, amely kiterjedt azokra a dolgokra is, amelyekkel az üzemanyagkártyák útján rendelkezni lehet, a teljes kárért felel. Kivéve ha bizonyítja, hogy a hiányt - azaz a mások által megvásárolt üzemanyag ellenértékét, amelyet a munkáltatónak ki kell fizetnie - részéről elháríthatatlan ok idézte elő [Mt. 180. § (2) bek.].A bírói gyakorlat alapján a munkavállalótól külön szabályozottság nélkül is elvárható, hogy a dolog megőrzésének az adott helyzetben a legmegfelelőbb módját válassza. Így a munkavállaló, aki a dolgot a gépkocsijában hagyta, amíg ő maga egy következő ügyfélhez ment, felelős, ha a dolgot ellopták [Legf. Bír. Mfv. II. 10.833/1996.]. Ebből következően, ha a munkavállaló az üzemanyagkártyákat magával vihette volna, de azt nem tette meg, felelős azért, mert az üzemanyagkártyákat ellopták, és azzal a munkáltató terhére visszaéltek. A felelősség összegszerű mértékét az általános szabályok szerint, vagy a megőrzési felelősség szabályai[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2072