Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott rendkívüli felmentés indoka tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Rendkívüli felmentés közalkalmazotti jogviszonyon kívüli magatartás miatt

Kérdés: Ápolóként dolgozom egy kórházban. A két ünnep között részt vettem egy tömegrendezvényen, aminek semmi köze nem volt sem a munkámhoz, sem a munkáltatómhoz. A januári első munkanapon a munkáltatóm erre hivatkozva mégis felmentett rendkívüli felmentéssel. Megteheti ezt, ha magánemberként nyilvánítottam véleményt egy olyan kérdésben, aminek a munkámhoz semmi köze nem volt?
Részlet a válaszból: […]elkövetése esetén a büntethetőség elévüléséig lehet gyakorolni. A tudomásszerzés időpontjának - ha a rendkívüli felmentés jogát testület jogosult gyakorolni - azt kell tekinteni, amikor a rendkívüli felmentés okáról a testületet - mint a munkáltatói jogkört gyakorló szervet - tájékoztatták [Kjt. 33/A. § (3) bek.].Mindezek alapján megállapítható: a rendkívüli felmentésnek csak az egyik esete, amikor a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyból származó lényeges kötelezettségét megszegi, azaz a rendkívüli felmentés indoka közvetlenül kapcsolatban áll a munkájával, közalkalmazotti jogviszonyával. A rendkívüli felmentés indoka lehet ugyanakkor bármilyen egyéb magatartás is - így akár olyan is, melynek közvetlen kapcsolata nincs is a közalkalmazotti jogviszonnyal -, mely a közalkalmazotti jogviszony további fenntartását lehetetlenné teszi. Abban a tekintetben, hogy az érintett rendezvény vagy az azon való részvétel olyan jellegű volt-e, illetve olyan magatartás volt-e, hogy megalapozza a közalkalmazott jogszerű rendkívüli felmentését, az eset összes körülményeinek vizsgálata szükséges. Viszont önmagában az a tény, hogy a rendkívüli[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. február 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2519