Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott dohányzás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Dohányzással töltött idő

Kérdés: Levonható-e a kötelező munkaidőből a munkaidőben dohányzásra fordított idő?
Részlet a válaszból: […]élvez ebből a szempontból, a munkáltató joggal rendelkezhet úgy, hogy munkaidőben tilos a dohányzás. A tilalmat megszegő munkavállaló kötelezettségszegést követ el. Természetesen nem közömbös, hogy a munkát megszakító tevékenység mennyi ideig tartott, rendszeres volt-e, illetve okozott-e ezzel fennakadást, esetleg kárt a munkavállaló. A kötelezettségszegés súlyát növeli, ha a dohányzás a többi munkavállalót zavarva, nem az arra kijelölt helyen történik. Összességében a dohányzás csak a munkaközi szünetben lehetséges, amelynek tartama alatt a munkavállalót rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettség nem terheli (Mt. 103. §).A dohányzással töltött időben a munkavállaló nem áll a munkáltató rendelkezésére, ezért azt nem kell beszámítani a munkaidőbe, és így bér sem jár erre az időre. Természetesen nem tilos, hogy ehhez a tilalomhoz mégse ragaszkodjon a munkáltató, különösen, ha a dohányzás a munka biztonságát és hatékonyságát egyébként nem befolyásolja. Hangsúlyozni kell azonban, hogy ez csak humánpolitikai okokból biztosított lehetőség, a munkáltató mérlegelése alapján. Ha a munkáltató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3172
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,

2. találat: Dohányzás az idősek klubjában

Kérdés: Egy idősek klubjában dolgozom, ahol több kollégám fittyet hányva a szabályzásra, a közös helyiségekben gyújt rá, cigarettával a kézben közlekedik, a legnagyobb hidegben is huzatot csinál, amivel a dohányfüstöt el akarja tüntetni, de szinte folyamatosan az utcát "fűti". Mit tehetek ez ellen, ha a klub vezetője is a dohányosok számát gyarapítja?
Részlet a válaszból: […]bekezdésének b) pontja alapján nem jelölhető ki dohányzóhely a munkahelyek zárt légterű helyiségeiben (néhány kivételtől eltekintve, amelyek a jelen esetre nem vonatkoznak). A szabály betartásáért és betartatásáért a munkáltató vezetője felelős. Az Ndtv. 2. §-ának (6) bekezdése szerint a kijelölt dohányzóhelyek törvényben előírt rendelkezéseknek való megfelelőségét az egészségügyi államigazgatási szerv ellenőrzi. Az egészségügyi államigazgatási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. február 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2870
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Nemdohányzók védelme

Kérdés: Egy könyvelőirodában dolgozom, ahol eddig csak a kertben lehetett dohányozni. Ezen a főnöknőm 2015 májusától változtatott, most már az irodai szobájában dohányzik, ahova a többi dohányos kolléganőt is behívja. A szoba résein csak úgy árad ki a cigarettafüst. Többszöri kérésemre sem hajlandó az irodában való dohányzást abbahagyni. Asztmás vagyok, és 3 hónapja olyan súlyosan romlott az állapotom, hogy kórházba is kerültem miatta. A válasza az, hogy elege van a hisztiből, ha nem tetszik, el lehet menni. 17 éve dolgozom a cégnél, nem tudom, mitévő legyek, mik a jogaim és mit tehet meg a munkáltató? Mit tehetnék ebben az ügyben?
Részlet a válaszból: […]vezetője köteles betartani. A kérdésében említett gyakorlat, miszerint a vezető a saját szobáját használja dohányzóhelyként, a törvény előírásainak megfelelő kijelölés nélkül, illetve a törvény rendelkezéseivel ellentétes, így jogellenes.Az Ndtv. 2. §-ának (6) bekezdése szerint a kijelölt dohányzóhelyek törvényben előírt rendelkezéseknek való megfelelőségét az egészségügyi államigazgatási szerv ellenőrzi. Az egészségügyi államigazgatási szerv a 323/2010. Korm. rendelet 11/A. §-a szerint a kormányhivatal illetékes járási hivatala. Itt lehet bejelentést tenni a munkáltató ellen.Ezen túlmenően az Mt. 54. §-ának (2) bekezdése alapján a munkavállaló megtagadhatja a munkáltatói - például a munkavégzést elrendelő - utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása munkaviszonyra vonatkozó szabályba ütközik, vagy a munkavállaló életét, testi épségét vagy egészségét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. augusztus 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2678

4. találat: Füstmentes munkahely - és a "füstbe ment cigiszünet"

Kérdés: 2015. február elsejével módosították cégünknél a munkaügyi szabályzatot, amelyben kitiltották a cég területéről a dohányzást. Ez igen kellemetlenül érinti a dohányzó kollégákat (kb. 30%-a az összlétszámnak). Milyen körülményekre lehetne hivatkozni, hogy a munkáltató mégis megengedje a munkahelyi dohányzást? Kell-e valamilyen kompenzációt adni amiatt, hogy mostantól a "cigiszünetet" is le kell dolgozni?
Részlet a válaszból: […]ki a dohányzást a munkahelyről.Ugyanakkor, a kollektív szerződés alapján, ennek hiányában a munkavállalók egyetértésével nemdohányzó munkahellyé lehet minősíteni a munkahelyet. Ebben az esetben a munkáltató kizárólagos rendelkezése alatt álló létesítményekben, illetve helyiségekben dohányzóhelyet kijelölni egyáltalán nem lehet.A nemdohányzó munkahellyé minősítés tényét jól látható és egyértelmű felirat vagy jelzés alkalmazásával, a munkahelynek a személyforgalom számára nyitva álló valamennyi bejáratánál, valamint a nem kizárólag a munkavállalók által igénybe vett valamennyi helyiségben, vagy az ezekhez vezető közlekedőfolyosókon - valamennyi igénybevevő által jól látható módon - fel kell tüntetni. A nemdohányzó munkahellyé minősítés azonban megállapodáson alapul, azaz ehhez a kollektív szerződés rendelkezésére, vagy a kollektív szerződés megkötésére jogosult szakszervezet, ennek hiányában a munkáltatónál a megállapodás megkötésekor foglalkoztatott munkavállalók legalább 50%-ának egyetértése szükséges. Ugyanakkor a "füstmentes" munkahelyeken is ki lehet jelölni dohányzóhelyet, ha azt a kollektív szerződés előírja, vagy a fentiek szerint a munkavállalók azzal egyetértenek (Dohánytv. 4/A. §).Összegezve, teljes dohányzási tilalomról csak akkor lehet szó, ha az adott munkahelyen nem lehetséges dohányzóhely kialakítása, vagy ebbe a munkavállalók (kollektív szerződésben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2247