Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott munkára képes állapot tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Készenlét - a bekapcsolt mobil?

Kérdés: A készenlét fogalmának értelmezéséhez lenne egy kérdésünk. Elvárjuk a projektvezető munkavállalóinktól, hogy a céges mobiltelefonjaikat pihenőidejükben is tartsák bekapcsolva, és szükség esetén adják meg a szükséges tájékoztatást telefonon keresztül. Általában 40-50 projektünk fut egyszerre, ennyit a vezetők nem tudnak átlátni, ezért fontos, hogy egy-egy téma gazdája mindig elérhető legyen. Egyik munkavállalónk ezt a kérést nem teljesítette, egész hétvégén ki volt kapcsolva a mobilja. Arra hivatkozott, hogy csak akkor köteles bekapcsolva tartani, ha készenléti díjat fizetünk erre az időre. Mi a telefonos elérhetőséget nem tekintjük készenlétnek. Jól gondoljuk?
Részlet a válaszból: […]a készenlét során munkára veszik igénybe, az rendkívüli munkavégzésnek minősül, és ennek megfelelő bérpótlékok is járnak utána (Mt. 148. §). A kérdésben foglalt esetben azt kell elbírálni, vajon a telefonos elérhetőség megkövetelése önmagában készenlétet jelent-e. Részben hasonló tényállás mellett egy esetben a Legfelsőbb Bíróság erre a kérdésre tagadó választ adott. Mint kiemelte, nem állapítható meg a készenlét teljesítése önmagában a munkavállaló mobiltelefonján való elérhetősége miatt, ha annak nemteljesítéséhez (pl. a telefon kikapcsolásához) a munkáltató nem fűz jogkövetkezményt. Ilyenkor ugyanis a készenlétre jellemző munkavállalói kötelezettségek (a munkára képes állapot megőrzése, szükség esetén munkába állás) nem állnak fenn (EBH 2006/1540). A készenlét csak akkor valósul meg, ha az adott időtartam alatt a munkavállaló valóban köteles volt rendelkezésre állni, munkára képes állapotának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. július 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1053

2. találat: Munkaközi szünet - ebédhez illő öltözékben?

Kérdés: Előírható-e, hogy az üzemi étkezdében csak "kulturált öltözékben" lehet megjelenni? Történt ugyanis, az étkezdénk vezetője panaszkodott, hogy a műhelyesek olajos ruhában jönnek fel ebédelni. Az éttermet amúgy májustól egy alvállalkozó üzemelteti. A problémát felvetettük az üzemi tanács ülésén. A munkavállalói álláspont az volt, hogy a 20 perces ebédszünet nem elég arra, hogy a munkavállalók átöltözzenek, lezuhanyozzanak, ebédeljenek és még vissza is öltözzenek délutánra, mindezt az ebédelés kedvéért. Egyébként szerintem nem koszolnak össze semmit, a menza teljesen puritán, abrosz sincsen. Más melegétkezési lehetőség viszont a környékünkön nincs. Mit tehetünk?
Részlet a válaszból: […]ügyfélszolgálaton, üzletkötőknél megkövetelhető az elegáns megjelenés.) A jelen esetben azonban nem erről van szó. Egyrészt, a "kulturált öltözék" megkövetelése a munkaközi szünetre vonatkozik, ami általános szabály szerint nem munkaidő (Mt. 122. §), a megjelenés nem a munkahelyre, hanem az üzemi étkezdére irányadó, és nem is a munkáltató írja mindezt elő, hanem az étkezdét üzemeltető alvállalkozó. Ezért nem a munkaviszonyra tartozó kérdés, hogy az üzemi étkezdében az üzemeltető a kiszolgálásnak milyen feltételeit határozza meg. Más a helyzet azonban, ha az üzemi étkeztetést a munkáltató a munkaviszonyból eredő kötelezettségként vállalja mint szociális juttatást [Mt. 165. § (1) bek.]. Így például kollektív szerződés, munkaszerződés, de akár a munkáltató egyoldalú döntése is előírhatja, hogy a munkavállalók részére üzemi étkeztetést kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1031