Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott lombikbébiprogram tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Felmondási tilalom lombikprogram alatt

Kérdés: A férjem kapott egy másfél éves külföldi munkalehetőséget jövő januártól. Én is szeretnék vele menni, de nem szeretnék felmondani a munkahelyemen, viszont a munkáltatóm nem járul hozzá a munkaviszonyom szüneteltetéséhez. Attól tartok, hogy hamarosan fel fog mondani nekem. Egy éve lombikprogramban is részt veszünk, de egyelőre sajnos sikertelenül. Felmondhat nekem azt megelőzően, hogy teherbe esnék?
Részlet a válaszból: […]jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének tartamából a megkezdésétől számított hat hónap [Mt. 65. § (3) bek. e) pont]. Ez utóbbi körülményre azonban Ön csak akkor hivatkozhat, ha erről a munkáltatót tájékoztatta [Mt. 65. § (5) bek.]. Mivel esetünkben Ön már több mint hat hónapja részt vesz a lombikprogramban, e felmondási védelem nem illeti meg. A munkáltató tehát felmondással megszüntetheti a munkaviszonyt, amennyiben a felmondás egyéb törvényi feltételi fennállnak. E körben kiemeljük, az a tény, hogy a munkavállaló a munkaviszony szüneteltetésére[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2449

2. találat: Felmondási tilalom - kezdő időpont a lombikbébiprogramban részt vevőnél

Kérdés: Munkavállalónk bejelentette, hogy lombikbébiprogramban kíván részt venni. Vajon mely időponttól áll fenn a rendes felmondással szembeni védettsége?
Részlet a válaszból: […]szabályozza. Az 168. § (2) bekezdése értelmében a beavatkozás megkezdését megelőzően a beavatkozást végző orvos, illetve orvoscsoport tagja az egyidejűleg személyesen megjelent kérelmezőket köteles szóban és írásban is tájékoztatni az adott esetben elvégezhető reprodukciós eljárásról. A reprodukciós eljárás csak azt követően kezdhető meg, hogy a kérelmezők az orvosi tájékoztatást követően együttesen, vagy amennyiben a kérelmező egyedülálló, akkor maga írásbeli beleegyező nyilatkozatot tett. Mindebből arra lehet következtetni, hogy a felmondási tilalom attól az időponttól áll fenn, amikor a kérelmező(k) - ideértve az érintett munkavállalót is - írásban beleegyező nyilatkozatot tett vagy tettek. Felhívjuk a figyelmet azonban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 369