Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott létszámstop tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ösztöndíjasok továbbfoglalkoztatása létszámstop esetén

Kérdés: Két köztisztviselő kollégánk elmegy nyugdíjba. A helyüket szeretnénk betölteni. Az egyikre meglenne a jelöltünk, az ösztöndíjas jogviszonyban álló kolléganőnk, aki már gyakorlatot szerzett az olyan típusú feladatokban, amit a nyugdíjba menő látott el, így a helyére természetesen őt szeretnénk megtartani. A másik helyet is egy ösztöndíjassal kívánjuk betölteni, aki hasonló feladatokat végzett egy másik közigazgatási szervnél. Mivel létszámstop van a közigazgatásban, milyen lehetőségeink vannak?
Részlet a válaszból: […]adható köztisztviselői kinevezés az egy évet meg nem haladó határozott idejű közszolgálati jogviszony létesítése esetén [Ktv. 10. § (3) bek.]. A Ktv. és a Korm. határozat együttes alkalmazására tekintettel az ösztöndíjas továbbfoglalkoztatása tehát többféle módon lehetséges, az egyik lehetőség pályázati eljárás lefolytatása nélkül egy évnél rövidebb határozott idejű közszolgálati jogviszony létesítésével, a másik lehetőség pályázat útján történő határozatlan idejű kinevezés adásával. A 1127/2009. Korm. határozat 2. pont a) alpontja lehetőséget biztosít arra, hogy az ösztöndíjast korábban foglalkoztató közigazgatási szerv a továbbiakban is alkalmazza köztisztviselőként. Tekintettel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. október 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 482
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Létszámstop - a helyettesítők közszolgálati jogviszonya? (II.)

Kérdés: Köztisztviselőként dolgozom, egy GYES-en (fizetés nélküli szabadságon) lévő kolléganő helyére vettek fel határozott időre. Mi lesz a létszámstoppal az állásommal?
Részlet a válaszból: […]szerveknél, az üres, valamint megüresedő álláshelyek - a határozatban foglalt kivételektől eltekintve - nem tölthetőek be. A GYED-re, GYES-re jogosító távollétek miatt távol lévő személy álláshelye nem tekinthető üresnek (KSH tájékoztató - Útmutató a munkaügyi-statisztikai adatszolgáltatáshoz), ezért az ilyen álláshelyre történő kinevezést a kormányhatározat
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. szeptember 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 444
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: Létszámstop - a határozott idejű kinevezés meghosszabbítása (I.)

Kérdés: Olvasom, hogy létszámstop van a közigazgatásban. Ez engem is érint, mert határozott idejű köztisztviselői kinevezésem van, a határozott idő szeptemberben jár le. A munkáltatóm korábban megígérte, hogy átvesz határozatlan idejű státuszra. Most azt mondja, hogy ez a létszámstop miatt nem lehetséges. Igaza van, vagy lehetséges-e a lejáró határozott idejű jogviszonyomat határozatlan idejűre módosítani, de legalább meghosszabbítani?
Részlet a válaszból: […]a határozatban foglalt kivételekkel - nem tölthetőek be. Tehát a határozat nem kizárólag az üres, hanem a jövőben megüresedő álláshelyekre is vonatkozik. Tekintettel arra, hogy a határozott idejű kinevezés esetén a kinevezésben foglalt utolsó napon megszűnik a jogviszony, s azt követően az álláshely "üressé" válik, a határozott idejű jogviszony keretében betöltött pozíció megüresedő álláshelynek minősül. Az üres álláshely fogalmára egyébként az Útmutató a munkaügyi-statisztikai adatszolgáltatásról címě KSH tájékoztató I. pont 6. alpontja ad magyarázatot. Ennek megfelelően[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. szeptember 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 443
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: