Keresés eredménye

A találat a megadott szakvizsga tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Pedagógus-szakvizsgára jelentkezés
Kérdés: Jelenlegi munkáltatómnál 1988 óta dolgozom pedagógus munkakörben. A szakvizsgára jelentkezés egyik feltétele legalább hároméves, pedagógus munkakörben eltöltött idő igazolása. Kértem az igazgatómat, hogy adjon ki erre nézve igazolást. Ő azt kérte, nyújtsak be egy írásbeli kérelmet, amelybe foglaljam bele, hogy nem munkanapokon veszek részt a szakvizsgára felkészítő, 4 féléves képzésben, és ennek költségeit is magam vállalom. Eleget kell tennem a kérésének?
Részlet a válaszból: […]Vagyis jelen esetben valójában nem a gyakorlati időről szóló igazolás kiadásához kapcsolódva támaszt feltételt a munkáltató, hanem a szakvizsgára való felkészítésben való részvétel engedélyezéséhez határoz meg feltételeket a pedagógus számára.A 277/1997. Korm. rendelet nem írja elő az igazgatónak, hogy azt a pedagógust, aki szakvizsgára történő felkészítésre jelentkezik, még ha meg is felel a feltételeknek, köteles legyen felvenni a beiskolázási tervbe. Az igazgatónak tehát mérlegelési joga van, figyelemmel például arra, hogyan szervezhető meg zökkenőmentesen az oktatás. A munkáltatótól elvárható, hogy amennyiben a pedagógust - kérelmének helyt adva - szerepelteti a beiskolázási tervben, akkor biztosítsa számára a képzésben való részvételhez szükséges időt is, tehát[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. november 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2105