Keresés eredménye

19 találat a megadott szakképesítés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez! Túl sok találat esetén az oldal alján lévő keresővel tovább szűkítheti a találatok körét.
1. találat: Szakképzettség és újbóli munkába állás
Kérdés: Többévi (évtizednyi) háztartásbeli tevékenység után újra munkába állni szándékozó ragaszkodhat-e eredeti végzettségének megfelelő, korábban végzett munkájának megfelelő álláshoz? Például egykori irodai, adminisztratív munkakör helyett köteles-e elfogadni több műszakos, betanított vagy segédmunkás munkalehetőséget?
Részlet a válaszból: […]újra munkaviszonyt kíván létesíteni. Minderre viszont munkaadói kötelezettség nincs. Ugyanakkor arra sincs kötelezettsége a (leendő) munkáltatónak, hogy a munkavállalót a szakképesítésének, szakképzettségének megfelelő munkakörben foglalkoztassa, ajánlhat számára olyan munkát, amelyhez az adott szakképesítés egyáltalán nem szükséges. Mivel a munkaviszony magánjogi szerződéses, a feleken múlik,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. december 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3463
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
2. találat: Segédkönyvtáros besorolása
Kérdés: A segédkönyvtáros OKJ-képesítéssel (52-es azonosító számú, 2013 előtt 54-es azonosító számú) rendelkező, könyvtárban dolgozó közalkalmazottat milyen fizetési osztályba lehet besorolni? Ez a végzettség felsőfokú szakképesítésnek minősül? Ha nem, akkor hogyan értelmezhető a 150/1992. Korm. rendelet 1. számú mellékletének 5.4. sora, miszerint a segédkönyvtáros az OKJ szerinti segédkönyvtáros szakképesítés alapján kizárólag "E" fizetési osztályba sorolható?
Részlet a válaszból: […]szakképesítéssel rendelkező közalkalmazottat milyen munkakörben foglalkoztatják. A Kjt. 61. §-ának (1) bekezdése ugyanis rögzíti azt az alapelvet, hogy a közalkalmazotti munkakörök az ellátásukhoz jogszabályban előírt iskolai végzettség, illetve állam által elismert szakképesítés, szakképzettség, doktori cím, tudományos fokozat, valamint akadémiai tagság alapján tagozódnak fizetési osztályokba, így a segédkönyvtáros szakképesítés szükségessége, besorolás szempontjából való figyelembevétele is ettől függ.A 150/1992. Korm. rendelet 1. mellékletének[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. augusztus 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3330
3. találat: Garantált bérminimumhoz szükséges szakképesítések
Kérdés: A kérdésem (lásd a "Garantált bérminimum fizetése közalkalmazottaknak" című cikket [Munkaügyi Levelek, 159. szám, 3167. kérdés]) teljesen félre lett értelmezve. Gazdasági társaságról van szó, és nem a besorolási táblák érdekeltek, hanem az, hogy a kérdezett munkakörökben a minimálbér vagy a garantált bérminimum, amit meg kell adni. A munkavezető egy munkakör, és nem a közfoglalkoztatás keretében! Az OKJ 34-essel kezdődő számít középfokú iskolai + középfokú szakmai végzettség = garantált bérminimum, ha a szakmájában van foglalkoztatva.
Részlet a válaszból: […]a nála létesített "mezőőr", "munkavezető" elnevezésű munkakörökbe milyen feladatokat sorol, és azokhoz milyen képzettségi feltételeket állapít meg, kívülálló számára nem lehet ismertként feltételezni. A munkaviszonyban foglalkoztatott mezőőr, munkavezető és gépkocsivezető munkakörre jogszabály képesítési feltételt nem állapít meg. A gépkocsivezetői munkakör betöltéséhez jogosítvány (vezetői engedély) szükséges, amely azonban nem minősül szakképesítésnek. Munkaviszony esetén nincsenek alkalmazandó illetménytáblák. A garantált bérminimum összegét alapbér jogcímén akkor kell megadni, ha a munkakör betöltéséhez szükséges a legalább középfokú iskolai végzettség[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. május 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3266
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
4. találat: Gazdasági ügyintéző besorolása
Kérdés: Közalkalmazotti jogviszonyban álló gazdasági ügyintézőnk 2014-ben szakképző iskolában letett érettségi bizonyítvánnyal (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol, informatika tantárgyakból) rendelkezik, és mellette OKJ 54-345-01 Logisztikai ügyintéző szakképesítéssel, amely emelt szintű szakképesítést ad. Az előzőekben említett végzettségek alapján jelenlegi "E" fizetési osztályba soroltuk be. A fizetési osztályba sorolását megfelelően állapítottuk meg?
Részlet a válaszból: […]szakképesítések a besorolásnál figyelmen kívül maradnak. Ez alól van kivétel is, például a köznevelési ágazatban, ahol a munkakörhöz nem szükséges, legmagasabb, a besoroláshoz még elfogadható végzettség, szakképzettség alapján kell elvégezni a besorolást (326/2013. Korm. rendelet 32. §).A logisztikai ügyintéző szakképesítésre vonatkozó szakmai és vizsgakövetelmények felsorolnak több olyan, a szakképesítéssel ellátandó feladatot, szükséges ismeretet, amely a gazdasági ügyintéző munkakörben nem merülnek fel, de olyanokat is, amelyek megkövetelhetők. Így például ügyviteli, irodatechnikai, kommunikációs ismeretek alapján hivatalos levelezést folytathat, hivatalos okmányokat tölthet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. március 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3222
5. találat: Garantált bérminimum fizetése anyagmozgatónak és minőségellenőrnek
Kérdés: Az anyagmozgató és minőségellenőr munkakörben foglalkoztatott munkavállalóknak kötelező-e megadni a garantált bérminimumot, ha gimnáziumi érettségivel, illetve valamely OKJ-s szakképzettséggel rendelkeznek?
Részlet a válaszból: […]betöltheti-e. Önmagában a munkavállaló végzettsége, szakképzettsége alapján azt a körülményt, hogy jogosult-e garantált bérminimumra, nem lehet megítélni.A Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR) szerint az anyagmozgató FEOR-száma 9223 Rakodómunkás, amely a FEOR szerint a "9 - szakképzettséget nem igénylő egyszerű foglalkozások", lényegében a betanított munkások közé tartozik. A minőségellenőr FEOR-száma viszont 3135 Minőségbiztosítási technikus, amely a "3 - egyéb[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. február 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3199
6. találat: Besorolás társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó szakképesítéssel
Kérdés: Intézményünk dolgozója a Szakkép. tv. 12. §-a értelmében az Országos Képzési Jegyzékben szereplő 54343050000000 számú társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó megnevezésű szakképesítéssel rendelkezik. A Kjt. alapján fenti OKJ-s azonosító számú végzettséggel mely kategóriába sorolható be? Tudomásunk szerint az E kategóriába, de erre kérjük szíves megerősítésüket.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3122
7. találat: Gyermekfelügyelő besorolása
Kérdés: Közalkalmazottként alkalmaznánk gyermekfelügyelőnek egy munkavállalót 0-24 órában működő gyermekotthonba. A jelentkező a 8. általános iskolai osztály elvégzése után bolti pénztáros részszakképesítést és ruházati eladó szakképesítés-elágazás bizonyítványt szerzett. Kinevezésében előírnánk részére a 3 éven belüli, a munkakör betöltéséhez szükséges óvodai dajka végzettség megszerzését. Felvételekor milyen fizetési osztályba kellene besorolnunk, változik-e ez a végzettség megszerzésekor?
Részlet a válaszból: […]érdekében már oktatásban vesz részt, vagy az adott munkakörre nem áll rendelkezésre olyan - a képesítési előírásoknak megfelelő képesítésű - személy, aki az adott munkakörre kinevezhető lenne, és a közalkalmazott vállalja a képesítés megszerzését. Az a körülmény ugyanakkor, hogy a közalkalmazott részére a munkáltatói jogkör gyakorlója a munkakör betöltéséhez szükséges[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3120
8. találat: Nagy-Britanniában szerzett végzettség hazai elismerése
Kérdés: Nagy-Britanniában élek, ott végeztem a Ryde Academy elnevezésű oktatási intézményben. Caring for children level 1 elnevezésű diplomám van, ebben az évben kezdem el a level 2 diploma megszerzésére irányuló képzést. Miután ezt is befejezem, szeretnék visszaköltözni Magyarországra. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a diploma mit is ér Magyarországon, hogy munkába is állhatnék-e vele.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. szeptember 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3068
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
9. találat: Szakképzés szintje és besorolása
Kérdés: Tavaly végeztem gyakorló ápolóként, a szakképesítésem OKJ-száma: 5272301, besorolás szerint D fizetési kategória. Aki az idén végzett, ugyanebben a képzésben, 54-es bizonyítványt kapott, besorolás szerint E kategória. Azzal, hogy megváltoztatták az OKJ-számot, a besorolást is. Ugyanazzal a végzettséggel ők E kategóriában min. 20 000 Ft-tal többet keresnek. Ez egy év alatt igen sok pénz, amitől elestem. Mit tehetek?
Részlet a válaszból: […]végzettséghez kötött, és elsősorban iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg.A Kjt. 61. §-ának (3) bekezdése szerint a közalkalmazott besorolásakor az Országos Képzési Jegyzék szerinti emelt szintű szakképesítést felsőfokú szakképesítésnek, a középszintű szakképesítést középfokú szakképesítésnek kell tekinteni. Az 52-es azonosító számú szakképesítés tehát valóban D, az 54-es E fizetési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. szeptember 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3040
10. találat: Illetménynövekedéshez elismerhető szakképesítések
Kérdés: Közalkalmazotti jogviszonyban álló dolgozónk jelenleg D fizetési osztályba van besorolva, szakközépiskolai érettségivel. Megszerezte a bérügyintéző részszakképesítésről (OKJ 51 344 01) és a társadalombiztosítási ügyintézői részszakképesítésről (OKJ 51 344 02) a bizonyítványokat. A munkaköre ellátásához szükség van mindkét részszakképesítésre. Az illetménynövekedés mértéke D fizetési osztályba besorolt közalkalmazott által megszerzett egy további szakképesítés esetén legalább 5%, kettő vagy több további szakképesítés esetén legalább 8%. Mivel részszakképesítésről van szó, mindkét bizonyítvány esetében, úgy gondolom, +5% illeti meg a dolgozót. Helyesen gondolom-e, vagy mégis a +8% illeti meg a munkavállalót?
Részlet a válaszból: […]részszakképesítés és a szakképesítés-elágazás is szakképesítésnek, a szakképesítés-ráépülés pedig szakképesítésre épülő szakképesítésnek tekintendő". Ezen törvényi rendelkezés alapján az illetménynövekedés alapját képező további szakképesítés fogalomba a további részszakképesítések is beletartoznak,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. május 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2965
| 1 - 10 | 11 - 19 | >>>>>>

Tovább szűkítem a találatok körét:

Keresés