Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkabér-különbözet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkakörbe nem tartozó feladatok ellenértéke

Kérdés: 2009-ben a kollégámnak megszűnt a munkaviszonya. Ezután az ő munkáját is, akaratomon kívül, nekem kellett elvégezni. Több hónapon keresztül egy fillért sem kaptam érte, de felelősségre vonást a munkáért igen. Hónapok elteltével kreáltak egy megbízást, amit a mai napig nem vontak vissza. A munkát már nem én végzem, aki pedig most a felelőse, többszörös bért kapott, illetve kap. Kérdésem: a ki nem fizetett munkám bérét kérhetem-e?
Részlet a válaszból: […]évenként 44 munkanap lehet (ennél akkor több, ha ezt kollektív szerződés vagy a felek megállapodása lehetővé teszi). Ezen időtartamon felül már a munkaszerződésben a munkakört kell módosítani. A más munkakörbe tartozó munka díjazása az Mt. 83/A. § (5)-(7) bekezdése szerint attól függ, hogy a munkavállaló a saját munkaköre helyett vagy a mellett látta el a más munkakörbe tartozó feladatokat. Az előbbi esetben a munkavállalót az átirányítás teljes időtartamára a ténylegesen végzett munka alapján illeti meg díjazás, amely nem lehet kevesebb az átlagkereseténél, az utóbbi esetben pedig ha a saját és a más munkakörbe tartozó munkára fordított munkaidő egyértelműen meghatározható, akkor ennek arányában,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1281
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,