Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkaerőigény tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaerő-közvetítés - hogyan kérhető?

Kérdés: Szállítmányozási területen keresnénk sofőröket határozott időre, hazai munkaerő hiányában akár uniós tagállamok állampolgárait is felvennénk. Hogyan kérhetünk munkaerőt és azon belül uniós tagállamok állampolgárainak a kiközvetítését?
Részlet a válaszból: […]a munkaadó az előbb említett bejelentési kötelezettsége teljesítése során a székhelye szerint illetékes kirendeltség részére - többek között - bejelenti azt, hogy kér-e az általa bejelentett állásra közvetítést, továbbá az álláshely hirdethető-e. Ha a munkaadó közvetítést kér, munkaerőigényében azt is megjelöli, hogy kívánja-e az állást külön törvényben meghatározott szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy (az EU-tagállamok állampolgárai a Szmtv. alapján e körbe tartoznak) figyelmébe ajánlani. Ha a foglalkoztató nyilatkozata alapján az álláshely hirdethető, akkor az álláshely az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) hálózatán is megjelenik, és arra a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy is kiközvetíthető. A 30/2000. GM rendelet 15. § (2) bekezdése alapján a munkáltató a munkát kereső közvetítését kérheti olyan foglalkoztatásra irányuló jogviszony keretében ellátandó tevékenységre is, amelyre egyébként nem áll fenn az elő­zőekben említett bejelentési kötelezettsége. Például, mert nem megüresedett álláshelyről, hanem új munkakörről van szó, vagy mert az állás betöltésére nem az Flt. szerinti tágabb munkaviszony, hanem polgári jogi jogviszony keretében kerülne sor. Figyelembe véve, hogy az elvégzendő fuvarozási tevékenység akár több kirendeltség[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. január 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 886