Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott foglalkoztatási szervezetrendszer tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Foglalkoztatási szervezetrendszer változásai - minisztériumi integráció

Kérdés: Hallottuk, hogy a minisztériumhoz kerül a foglalkoztatási kérelmek elbírálása másodfokon. Tudnának erről bővebb tájékoztatást adni?
Részlet a válaszból: […]teljesen beolvadtak a kormányhivatalokba, az NMH egyes feladatait pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium vette át. Továbbá ezzel megszűnt az addig az NMH önálló feladat- és hatáskörrel rendelkező szervezeti egységeként működő munkavédelmi és munkaügyi igazgatóság (a korábbi OMMF jogutódja) is, a munkavédelmi és munkaügyi felügyelőségek pedig szintén a kormányhivatalok szakigazgatási szerveiként működnek tovább. Foglalkoztatás-egészségügyi kérdésekben szakhatóságként a kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szervei és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal jár el.A munkaügyi központok és a kirendeltségek munkáltatókkal kapcsolatos foglalkoztatáspolitikai feladatai változatlanok maradnak (pl. hatósági szerződések kötése támogatásokkal kapcsolatosan, munkaerőigények befogadása, csoportos létszámcsökkentések nyilvántartása), a kirendeltségek pedig továbbra is elsősorban az álláskeresők[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. február 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2199
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,