Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott bérszámfejtés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkabérszámítás munkaidőkeretben és kötetlen munkarendben

Kérdés: Állattartó telepen kéthavi munkaidőkeretben dolgozó, havibéres munkavállaló díjazása miként alakul, ha az alapbére 300 000 Ft/hónap, a munkaideje 8 óra/nap? Mennyi bér jár, ha a munkaidőkeret kezdetén, november 1-jén dolgozik, és november 4-től 8-ig, 5 napon, szabadságon van, ezenkívül november hónapban még van további 14 nap ledolgozott munkanapja is? Korábbi óradíjas besorolásban szerzett esetleges bérpótlékait is be kell számítani a távollét idejére? Ha kötetlen munkaidőben foglalkoztatjuk, jár-e munkaszüneti pótlék a munkaszüneti napon végzett munkára?
Részlet a válaszból: […]távolléti díj illeti meg a munkavállalót. Mivel azonban havibéres, ezért az Mt. 156. §-a (1) bekezdésének a) pontja alapján a havi alapbére illeti meg, a beosztás szerinti munkaidőtől függetlenül; valamint azok a pótlékok, amikre a beosztása alapján egyébként jogosult. Ennek megfelelőena) november 1-jére, "fizetett ünnep" címén 8 órára járó alapbér (nem távolléti díj), azaz 300 000 Ft/(21 nap x 8 óra) x 8 óra = 14 286 Ft,b) november 4-8. napokra, szabadságra járó távolléti díj, azaz (ha azt bérpótlék nem korrigálja) 300 000 Ft/(21 nap x 8 óra) x (5 nap x 8 óra) = 71 429 Ft,c) a munkanapjaira rendes munkaidőre járó alapbér, azaz 300 000 Ft/(21 nap x 8 óra) x (15 nap x 8 óra) = 214 286 Ft,d) a november 1-jei munkanapjára, 8 óra munkavégzésre munkaszüneti napi pótlék, azaz 300 000 Ft/174 x 8 óra = 13 793 Ft,azaz összesen 313 794 Ft munkabérre jogosult. Ez éppen megegyezik azzal a bérrel, ami a beosztás szerinti munkaideje alapján egyébként is megilletné, mivel a beosztással érintett munkaideje (5 munkanap szabadság és 15 nap munkanap) megegyezik a novemberben irányadó általános munkarend szerinti munkanapok számával (20 nap).A távolléti díj számításakor az irányadó időszakban kifizetett bérpótlékokat kell figyelembe venni (Mt. 151. §) - annak nincs jelentősége, hogy a munkavállaló ekkor még órabéresként, majd ezt követően havibéresként dolgozott, havibéresként is figyelembe kell venni az órabéresként megkapott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. január 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3790

2. találat: Havibéres munkavállaló "fizetett ünnepének" számfejtése

Kérdés: Ha egy havidíjas munkavállaló bruttó bére 200 000 Ft, akkor, ha egész novemberben szabadságon van, a bérét 23-mal osztom el és 22-vel szorzom? Mivel ünnepet nem számfejtünk a havidíjas dolgozónak, így nem jön ki a bruttó havidíja. Az Mt. 136. §-ának (3) bekezdése szerint így kellene számfejteni, ha jól értem?!
Részlet a válaszból: […]munkavállalókkal - mivel nekik erre a napra nem is rendelhető el munkavégzés - azonos mértékű munkaórát kelljen teljesítenie annak is, akit egyenlőtlen munkaidő-beosztásban foglalkoztatnak. A munkavállalónak távolléti díj az így kiesett (be nem osztható) munkaidőre csak akkor jár, ha óra- vagy teljesítménybérben van foglalkoztatva [Mt. 146. § (3) bek. d) pont]; a havibéres munkavállalóról a törvény külön nem szól. Mivel azonban a munkaszüneti nap miatt kiesett időre díjazás a munkavállalót (ebben az értelmezés egységes) megilleti, és a havibéres munkavállalónak a havi alapbére a beosztott munkaidőtől függetlenül jár, ezért erre a napra számára alapbért kell számfejteni.Ennek technikai kivitelezése akként alakul, hogy a munkavállaló számára abban a hónapban, amikor a 23 munkanap közül 1 nap munkaszüneti nap, az alapbérét 23-mal kell osztani, és[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. május 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3252