Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott teljes munkaidő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Sugárártalomnak kitett munkahely - a munkaidő és az expozíciós idő

Kérdés: A Kjt. hatálya alá tartozó intézmény esetén a törvény végrehajtási rendeletének (356/2008. Korm. rend.) 11. §-a alapján a teljes napi munkaidőből hat órát kell a munkahelyen töltenie a munkahelyén legalább napi három órán át sugárártalomnak kitett közalkalmazottnak. Ebben az esetben a teljes munkaidős közalkalmazottnak mennyi a törvényes heti munkaideje? Mi szerepeljen a kinevezésben?
Részlet a válaszból: […]speciális szabály, a munkahelyen eltöltendő idő meghatározásával. Ez utóbbi fogalom azt jelenti, hogy a közalkalmazottnak nem kell a teljes munkaidejét a munkahelyen töltenie, hanem csak egy részét, a jelen esetben napi hat órát. Ez azonban nem tévesztendő össze a részmunkaidővel, a közalkalmazott a munkahelyen töltendő időn felüli munkaidőben is köteles a munkáltató rendelkezésére állni, és munkát végezni, ám ennek teljesítési helyét maga határozhatja meg (pl. a tanár vagy az óvodapedagógus otthon készül az órákra, foglalkozásokra, az egészségügyi alkalmazott adminisztrációs feladatokat lát el). Végül, a kinevezés szerinti munkaidő azt az időtartamot jelenti, amelyet a felek a kinevezésben határoznak meg, és amennyi időt naponta, illetve hetente a közalkalmazottnak teljesítenie kell.Összességében, a kinevezés szerinti munkaidőt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. július 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3936