Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott közzététel tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Általános munkarendben dolgozó munkavállaló beosztásának közlése

Kérdés: Általános munkarendben dolgozó munkavállaló (hétfőtől péntekig 08.00-17.00 között dolgozik, a munkaközi szünet 60 perc) részére kötelező a munkáltatónak beosztást készítenie? Vagy csak az egyenlőtlen munkaidőben dolgozó munkavállalók részére kötelező elkészíteni, és a helyben szokásos módon közzétenni egy héttel korábban?
Részlet a válaszból: […]jelenti azt, hogy a hétről hétre ismétlődő beosztást újra és újra kötelező közölni a munkavállalóval. A törvény ugyanis úgy fogalmaz, hogy közlés hiányában az utolsó munkaidő-beosztás az irányadó [Mt. 97. § (4) bek.]. Ha tehát a munkáltató nem kíván eltérni az előző heti beosztástól, nem kell újabb beosztást közölnie. Ha előre látható, hogy a munkáltató minden héten azonos beosztás szerint fog igényt tartani a munkavállalóra, praktikusan elegendő egyszer, az első hétre közölni a beosztást, és ezt csak akkor kell újra ismételni, amennyiben a korábbi beosztástól a munkáltató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. június 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3614
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,