Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott örökbefogadás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Örökbefogadó - járnak-e a "vér szerinti" anya kedvezményei?

Kérdés: Egyik kolléganőnk örökbefogadási tanácsadáson és felkészítő tanfolyamon vett részt. Ha férjével sikerül örökbe fogadniuk egy csecsemőt, megilletik majd az Mt.-ben meghatározott terhes és szülő nőkre vonatkozó kedvezmények?
Részlet a válaszból: […]és csecsemőt örökbe fogadó nőnek az örökbefogadás napját követően járnak ugyanazok a jogok és kedvezmények, mint a szülő nőknek, illetőleg ugyanolyan védettséget is élveznek, mint a vér szerinti anyák. Ha kolléganőjüknek sikerül az örökbefogadás, akkor rá nézve is irányadóak lesznek az Mt. terhes és szülő nőkre, valamint a kisgyermekes anyukákra vonatkozó szabályai. Kolléganőjüknek ugyanúgy jár a szülési szabadság, a fizetés nélküli szabadság, a felmondási tilalom, rendkívüli munkára sem vehető majd igénybe a gyermek egyéves koráig. A Csjt. is kimondja, hogy az örökbefogadott mind az örökbefogadóval, mind annak rokonaival szemben az örökbefogadó gyermekének jogállásába lép [Csjt. 51. § (1) bekezdés] Mindebből[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 257
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: