Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott főiskolai hallgató tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Főiskolai hallgató foglalkoztatása

Kérdés: Főiskolai hallgatót lehet-e főmunkaviszonyban foglalkoztatni? A bérét milyen levonások terhelik, illetve milyen munkaadói terheket kell fizetni utána?
Részlet a válaszból: […]nem ad biztosítotti jogállást, a munkaviszony ugyanakkor igen. A nappali tagozatos hallgatók egyébként a hallgatói jogviszonyukból eredően jogosultak egészségügyi szolgáltatásra, külön járulékfizetés nélkül is [Tbj-tv. 16. § (1) bekezdés I) pont]. Ha viszont a hallgató munkaviszonyt létesít, akkor már a munkavállalókra vonatkozó Tbj-tv.-beli szabályokat kell rá alkalmazni. E szerint - mivel biztosítással járó jogviszonyról van szó - a biztosított 4%-os természetbeni egészségbiztosítási járulékot, 2%-os pénzbeli egészségbiztosítási járulékot és 1,5%-os munkaerő-piaci járulékot (együtt: egészségbiztosítási és munkaer­ő-piaci járulék), 10% nyugdíjjárulékot (magán-nyugdíjpénztári tag esetén 2% nyugdíjjárulékot és 8% tagdíjat)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. november 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1170