Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott hazautazás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Hazautazás költségtérítése

Kérdés: Milyen mértékű utazási kedvezmény és hány alkalommal illeti meg a multinacionális vállalatnál dolgozó munkavállalót állandó lakhelye és munkahelyének városa közötti utazásnál?
Részlet a válaszból: […]a 39/2010. Korm. rendelet megállapítja: a munkavállaló költségtérítésre jogosult a hazautazására, azaz a munkahelyről legfeljebb hetente egyszer - az általános munkarendtől eltérő munkaidő-beosztás esetén legfeljebb havonta négyszer - a lakóhelyre történő oda- és visszautazásra [2. § c) pont]. Ebből következően a munkavállaló egy hónapban jellemzően 4 alkalommal kérhet költségtérítést.A költségtérítés mértéke a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás ellenében azok árának legalább 86%-a, legfeljebb azonban havonta a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter által minden év január 25-ig a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2918

2. találat: Hazautazás költségeinek megtérítése

Kérdés: A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítéssel kapcsolatban olyankor is köteles a munkáltató megtéríteni a jegy árának legalább 86%-át, ha a munkavállalónak Pesten van ideiglenes lakcíme, és életvitelszerűen ott is tartózkodik, csak hétvégén utazik az állandó (nem budapesti) lakcímére?
Részlet a válaszból: […]Térség állama területén lévő lakásnak a címe, amelyben a munkavállaló él, illetve amelyben életvitelszerűen lakik [39/2010. Korm. rendelet 2. § d) pont].Amennyiben a munkavállaló életvitelszerűen Budapesten lakik - függetlenül attól, hogy nem ez a bejelentett lakóhelye -, hazautazásként nem vehető figyelembe a vidéki, bejegyzett állandó lakóhelyére történő utazás, így arra vonatkozóan költségtérítés sem illeti meg a munkáltatótól. Költségtérítési igénye a hazautazásra csak akkor lehetne, ha a budapesti lakóhelye a 39/2010. Korm. rendelet szerint csak tartózkodási hely lenne, azaz abban a munkavállaló - lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül - munkavégzési célból ideiglenesen tartózkodna [39/2010. Korm. rendelet 2. § e) pont].A munkavállaló a munkába járás címén járó utazási költségtérítés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. július 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2331