Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott termelési technológia tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Megszakítás nélküli tevékenység - ha nem egész évben végzik

Kérdés: Cégünknél a termelés alapvetően két nagyobb időegységben működik. Az év egyik részében a teljes gyártósor üzemel, mivel ekkor jellemzően magasabb a megrendelési állomány, míg az év fennmaradó időszakában csak a gyártósor egy részét működtetjük az alacsonyabb megrendelési állomány miatt. Az év azon részében, amikor a megrendelési állomány magasabb, szükséges lenne, hogy mindennap, tehát a munkaszüneti napon is megállás nélkül termeljünk. Elrendelhetünk erre az időszakra megszakítás nélküli működést?
Részlet a válaszból: […]folytatható [Mt. 90. § a) pont].A megszakítás nélküli tevékenység alapvető feltétele, hogy társadalmi közszükségletet (pl. elektromosáram-ellátás, tömegközlekedés) elégítsen ki, vagy a termelési technológiából fakadó objektív körülmények miatt gazdaságosan, illetve rendeltetésszerűen a tevékenység másként nem folytatható. Utóbbi esetben fontos az objektivitás és a gazdaságosság kérdésköre. Ha a munkáltató tudná gazdaságosan is folytatni a tevékenységet, de azt önhibájából nem teszi meg, akkor az objektivitás feltétele nem áll fenn. Hasonlóan, ha a munkáltató tevékenysége akkor is folytatható gazdaságosan, ha a megszakítás nélküli tevékenység egyéb jellemzője nem érvényesül (pl. alacsonyabb megrendelési állomány esetén is folytatja a termelést), akkor a gazdaságossági feltétel nem áll fenn.Önmagában tehát az, hogy a munkáltató számára akkor lenne[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. június 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1679