Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott védőoltás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Védőoltásra kötelezés védettségi igazolvány esetén

Kérdés: Egyik bolti eladó munkavállalónk pár hete tért vissza a munkába, igazolt koronavírus-fertőzés után. A felgyógyulása miatt védettségi igazolvánnyal rendelkezik. Az új rendelet alapján felmerült bennünk, hogy minden bolti alkalmazottunknak kötelezővé tesszük a védőoltást. Megtehet jük-e ezt a védettségi igazolvánnyal rendelkező, de nem oltott munkatárs kapcsán is?
Részlet a válaszból: […]felvétele, és ezt orvosi szakvélemény is alátámasztja [2. § (4) bek.]. Az 598/2021. Korm. rendelet tehát nem számol azzal az eshetőséggel, hogy a munkavállaló védőoltás nélkül is lehet "védett", illetve maga a védettségi igazolvány is megszerezhető azzal, ha valaki igazoltan átesett a fertőzésen. Álláspontunk szerint, mivel ilyen esetben nem áll fenn az oltásra kötelezés jogalapja (az egészség védelmének célja), a munkáltató jogszerűen nem írhatja elő az oltás felvételét. Megjegyezzük, hogy ha a munkáltató egészségvédelmi célból úgy dönt, hogy az adott munkakörben kötelező az oltás felvétele, ám a munkavállaló egészségügyi okból mégsem oltható, akkor is minden egyéb eszközzel óvni kell a fertőzés veszélyétől (61/1999. EüM rendelet 6. §). Például, nem lehetséges, hogy a munkáját változatlan[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. november 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 4308
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Egészségügyi munkavállaló - ha nem oltható be

Kérdés: Hogyan foglalkoztatható a dolgozó Covid megbetegedési veszélynek kitett munkahelyen, akit egészségi állapota miatt nem lehet Covid-19 elleni védőoltásban részesíteni? Foglalkozás-egészségügyi szempontból a 61/1999. EüM rendelet és 18/1998. NM rendelet alapján, amennyiben biológiai tényező van a munkahelyen, és ez ellen védőoltással rendelkezünk, a munkaalkalmasság feltételeként biztosítania kell a munkáltatónak. A veszélyhelyzet alatt ezen, például ápolói munkakörben dolgozók eltiltandók a munkakörüktől? Ha igen, rehabilitációnak számít? Ha tovább foglalkoztatják, megbetegedés esetén a munkáltató elmarasztalása megtörténhet?
Részlet a válaszból: […]szakvéleményt a foglalkoztatott kezdeményezésére, a háziorvosának javaslata alapján a munkáltatója szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi szolgálat szakorvosa, ennek hiányában a foglalkoztatott jogviszonyának keretében végzett tevékenységre való egészségügyi alkalmasságának elbírálására jogosult más orvos adja ki [449/2021. Korm. rendelet 1. § (1)-(2) és (4)-(5) bek.]. Valóban előállhat az a helyzet, hogy egy olyan egészségügyi szolgáltatónál dolgozik valaki egészségügyi munkakörben védőoltás nélkül, ahol egyébként annak felvétele kötelező lenne. Ebben az esetben a munkáltatónak az expozíció okozta kockázatot olyan alacsony szintre kell csökkenteni, hogy az érintett munkavállaló egészsége és biztonsága megfelelően védve legyen. Erre vonatkozó intézkedésként nevesíti a jogszabály egyebek mellett az alábbiakat: a munkahelyet, a munkafolyamatokat és a műszaki ellenőrzési intézkedéseket úgy kell tervezni, telepíteni, illetve létesíteni, hogy megakadályozzák vagy a minimálisra csökkentsék a biológiai tényezők szétterjedésének lehetőségét a munkahelyen; megfelelő védőberendezéseket, illetve egyéni védőeszközöket kell biztosítani és használni (61/1999. EüM rendelet 6. §).A fentiekből következően a védőoltást felvenni nem tudó egészségügyi alkalmazott esetén a munkáltatónak úgy kell eleget tennie foglalkoztatási kötelezettségének, hogy az érintettet a lehető legkisebb kockázatnak tegye ki. Ez az egyéni védőfelszerelésekkel való maximális ellátás mellett szükségessé teheti a munkaköri feladatokon belül az alacsony kockázatú feladatok ellátására való[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. november 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 4306
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

3. találat: Oltásfelvétel elmulasztása - fizetés nélküli szabadság

Kérdés: A munkáltató az új szabályok szerint elrendelhet fizetés nélküli szabadságot annak, aki az előírt határidőn belül nem veszi fel a védőoltást. Megszakíthatja ezt a munkáltató, illetve elrendelheti több alkalommal is? Ha igen, hányszor?
Részlet a válaszból: […](1), (4) bek.]. A munkáltató a védőoltás - több dózis esetén az első dózis - felvételére legalább 45 napos határidőt kell, hogy adjon; ezt követően viszont fizetés nélküli szabadságot rendelhet el annak a munkavállalónak, aki a kötelezésnek nem tett eleget, és az ellenjavallat okán nem is mentesült annak teljesítése alól [598/2021. Korm. rendelet 2. § (8) bek.].A szabály nem szól arról, hogy ezt a fizetés nélküli szabadságot a munkáltató megszakíthatja-e, illetve elrendelheti-e ismételten. Figyelemmel azonban a rendelkezés munkavédelmi jellegére, nehezen elképzelhető olyan helyzet, ahol a munkavállalók egészségének megóvása érdekében hol szükséges, hogy a munkahelyen csak a koronavírussal szemben védettséggel rendelkező munkavállalók tartózkodjanak, hol nem, hol feltétele az a munkavégzésnek, hol pedig nem. Álláspontunk szerint a munkáltató a fizetés nélküli szabadság kérdésében az intézkedésen legfeljebb akkor változtathat rendeltetésszerűen, ha a munkakörülményekben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. november 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 4298
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,