Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott valós indok tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkavégzés alóli mentesítés jogcíme

Kérdés: Mit tehet a munkavállaló, ha a munkáltató más jogszabályra hivatkozva menti fel a munka alól, mint amire a munkavállaló kérte?
Részlet a válaszból: […]általánosságban megállapítható: a munkáltató arra köteles, hogy intézkedésében a valóságnak megfelelő jogcímet rögzítsen. Ha tehát példának okáért nyugdíjazás miatti felmentésről van szó, akkor ne átszervezést jelöljön meg felmentési okként, ha pedig a közeli hozzátartozó ápolása miatt biztosít fizetés nélküli szabadságot a munkavállalónak, akkor ne arra hivatkozzon, hogy megállapodásuk alapján kerül sor a fizetés nélküli szabadságra stb. Az, hogy a munkavállaló egyébként mit kért a munkáltatótól, nem képezheti alapját annak, hogy a munkáltató esetlegesen a valóságos helyzettel ellentétes okot jelöljön meg. Ilyen esetben a munkavállaló nem remélheti, hogy jogát alappal érvényesítheti[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1276
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,