Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott nettó bér tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Alapbér összegének meghatározása - nettó vagy bruttó

Kérdés: Szeretném tájékoztatásukat kérni abban a kérdésben, hogy szabályos-e az a munkaszerződés, amelyben a munkabér nettó összegben van meghatározva?
Részlet a válaszból: […]meghatározásához az alapbér bruttó összegben történő meghatározása szükséges. A bruttó összeg hiányában ugyanis az alapbér nem minősül pontosan és egyértelműen meghatározottnak.Egyes munkavállalókat megillethetnek például bizonyos kedvezmények, így például egy Start kártyás munkavállaló után fizetendő járulékok alacsonyabbak az ilyen kedvezményre nem jogosult személyhez képest. Továbbá a vonatkozó adójogszabályok, a járulékok mértékének változása esetén nem lehet pontosan meghatározni, hogy mekkora összegű alapbérre irányult a felek szándéka, és az után milyen adóterheket kellene megfizetni. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy - a későbbi jogviták elkerülése érdekében - módosítsák azokat a munkaszerződéseket, melyekben esetleg nettó alapbérben állapodtak meg[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. április 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1632
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,