Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott köznevelési ágazati pótlék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Köznevelési ágazati pótlék és garantált bérminimum

Kérdés: A július 1-jétől bevezetendő köznevelési ágazati pótlékkal kapcsolatosan az a kérdésünk, hogy gyakornok fokozatba sorolt pedagógusok esetén mit kell alapul venni, az Nkt. melléklete szerinti összeget, vagy azt ki kell egészíteni a garantált bérminimumra?
Részlet a válaszból: […]alapbérként megállapított garantált bérminimum a teljes munkaidő teljesítése esetén 2020. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 210 600 forint. Másfelől, a Kjt. 85/A. §-ának m) pontja szerint, eltérő rendelkezés hiányában, ahol jogszabály alapbért említ, azon illetményt kell érteni. Vagyis az ágazati szakmai pótlék mint új pótlékfajta bevezetésével nem változott az eljárás: a közalkalmazott illetményét (a munkavállaló alapbérét) kell megemelni legalább a garantált bérminimum összegére, és ehhez kell hozzáadni az ágazati szakmai illetménypótlékot. Mivel pedig a 326/2013. Korm. rendelet 16. §-ának (11) bekezdése szerint "A pedagógus előmeneteli rendszer hatálya[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. június 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3920