Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott felnőttképzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Tandíj-finanszírozás - a szakképzési hozzájárulás terhére?

Kérdés: Ha egy dolgozónkat felsőfokú oktatási intézményben szeretnénk tovább képezni, akkor van-e lehetőségünk arra, hogy a szakképzési hozzájárulás terhére finanszírozzuk a tandíját? Ha van rá mód, akkor hol tudhatjuk meg, milyen konkrét lépéseket kell tenni ennek érdekében?
Részlet a válaszból: […]alapján, és/vagy felnőttképzési szerződés alapján, melyben a munkavállaló az őt képző felnőttképzési intézménnyel állapodik meg a képzés feltételeiről. A legutóbbi esetben a saját munkavállaló részére szervezett képzés munkáltató által finanszírozott költségei vonhatók le a bruttó kötelezettségből az SZMM rendelet alapján. Az SZMM rendelet további feltételeket határoz meg, amelyek esetén a saját munkavállalók képzésének költségei levonhatók. Egyfelől a képzésnek meg kell felelnie bizonyos tartalmi követelményeknek (pl. minimális időtartama 20 óra legyen, ezen belül legalább 70%-ának szakmai vagy a munkakörhöz szükséges nyelvi képzésnek kell lennie), a képzésre csak az Unió területén belül kerülhet sor, a képzésről a munkáltatónak a képzés megkezdését követő év február 15-ig adatszolgáltatást kell teljesítenie az illetékes regionális munkaügyi központ felé. Az SZMM rendelet meghatározza az elszámolható költségfajtákat aszerint, hogy a munkáltató által szervezett belső képzésről, vagy - mint az Önök esetében - külső képzésről van szó. A költségek közé tartozik külső képzés esetén a képzési, a felnőttképzési szolgáltatási és a vizsgáztatási, valamint a vizsgadíj, továbbá a tankönyvek, taneszközök költségei. Belső képzés esetén bizonyos szervezési költségek (pl. a képző személyek díjai, terembérlet) is beszámíthatók. Mindamellett az egy főre jutó költségek mértéke nem haladhatja meg képzési óránként a mindenkori minimálbér 12%-át. A költségeknek csak meghatározott mértéke csökkentheti a szakképzési hozzájárulás bruttó kötelezettségének összegét: ez nem terjedhet túl mikro- és kisvállalkozások esetén a bruttó kötelezettség 60%-án, egyéb kötelezettek esetén pedig a 33%-án. Az alkalmazandó eljárási szabály attól függ,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. november 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 160