Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átmeneti járadék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egészségkárosodott személy - az átmeneti járadék melletti jövedelem

Kérdés: Átmeneti járadék mellett munkából mennyi jövedelem szerezhető a járadék megtartása mellett? Hathavi átlag bruttó minimálbérnek (73 500) a 80%-a vagy a nettó minimálbér 80%-a, de azt is olvastam, hogy a legkisebb munkabér - ami esetemben 89 500 Ft - 80%-a? Átmeneti járadékom összege 71 000 Ft. Mit kell figyelnem, hogy az átmeneti járadékom ne szűnjön meg?
Részlet a válaszból: […]folytat, vagy az átmeneti járadékra való igény benyújtását megelőző négy naptári hónapra vonatkozó keresetének, jövedelmének havi átlaga nem haladja meg a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegének 80%-át. A mindenkori kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) alatt annak bruttó összegét kell érteni, azaz 2010-ben 73 500 forintot. A legalább középiskolai végzettséget vagy középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalót megillető ún. garantált bérminimumot, amelynek havi összege 2010-ben 89 500 forint, ebből a szempontból figyelmen kívül kell hagyni. A 387/2007. Korm. rendelet 13. §-a alapján a járadékra jogosult tíz munkanapon belül köteles értesíteni a nyugdíj-biztosítási igazgatóságot a jogosultsági feltételekben bekövetkezett változásról, valamint arról, ha keresőtevékenység folytatása esetén hat egymást követő hónapra vonatkozó keresetének, jövedelmének havi átlaga meghaladja a mindenkori kötelező legkisebb munkabér 80%-át (ez 2010-ben havi 58 800 forint). Ebben az esetben ugyanis a 387/2007. Korm. rendelet 17. § (1) bekezdés e) pontja alapján megszűnik az átmeneti járadékra való jogosultság, és a járadékot meg kell szüntetni. A járadékot egyébként a 387/2007. Korm. rendelet 17. § (6) bekezdése értelmében a megszüntetési ok megállapítását követő hónap első napjától kell megszüntetni. Ha a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 754
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: