Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Alkalmazás és besorolás az óvodában

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2019. május 6. (Munkaügyi Levelek 180. szám, 3579. kérdés)

Kérdés: A meghirdetett óvodapedagógusi állásra egy, az óvóképző főiskolán másodéves hallgató jelentkezett, aki 2014-ben szerzett általános pedagógiai asszisztensi feladatok és gyógypedagógiai asszisztensi feladatok ellátására jogosító, 54 140 01 azonosító számú OKJ-s szakképzettséget, valamint 2016-ban szerzett csecsemő- és kisgyermeknevelő alapfokozatú oklevéllel rendelkezik. Korábban két évet dolgozott közalkalmazottként bölcsődében, ahol megszerezte a Pedagógus I. fokozatot. Óvodapedagógusként megtarthatja-e ezt a besorolását?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]munkakört nem tölthet be. Az Nkt. 99. §-ának (14) bekezdésébe foglalt kivételes szabály alapján csak az lenne átmenetileg alkalmazható, akinek kizárólag a nyelvvizsgája hiányzik a diploma megszerzéséhez, de ennek egy másodéves hallgató nyilvánvalóan nem felel meg.Pedagógiai asszisztensként egyébként az illető elvben alkalmazható lenne, mivel e munkakörhöz nincsenek konkrét képesítési előírások megállapítva. Ha megoldható a pedagógiai asszisztens munkakörben való foglalkoztatása, akkor a besorolást a 326/2013. Korm. rendelet "A köznevelési intézményben nem pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak besorolására vonatkozó szabályok" című 13. fejezete [32. § (1)-(2) bekezdés] szerint kell elvégezni. Ennek értelmében, ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, a közalkalmazottat a legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni a munkakörre a rendelet által megállapított osztályok közül - még akkor is, ha ez az iskolai végzettség, szakképesítés az adott munkakör betöltéséhez egyébként nem lenne szükséges. Ha pedig egyébként létezik olyan szakképesítés, amely az adott munkakör betöltéséhez elfogadható lenne, és ezzel a közalkalmazott rendelkezik is, besorolásánál ezt, vagy - ha számára kedvezőbb - az egyéb,[…]

Figyelmébe ajánljuk

A közalkalmazott a megyei rendőr-főkapitányság belső ellenőreként dolgozik. Iskolai végzettsége: okleveles közgazdász egyetemi diploma és ÁBPE továbbképzés alapján I. belső ellenőrök részére kiadott végzettség. A fizetési osztályra vonatkozó ágazati jogszabály - a...

Tovább a teljes cikkhez

Besorolással kapcsolatban kérdezzük: A közalkalmazottat óvodatitkár munkakörben szeretnénk foglalkoztatni önkormányzati óvodában, végzettsége óvónőképző szakközépiskola, 1988-ban szerezte.
Jogviszonyai:
- 1988. 06. 27. - 1991. 05. 31., óvónőként dolgozott,
...

Tovább a teljes cikkhez

Közalkalmazottat kívánunk foglalkoztatni. Az eddigi, figyelembe vehető jogviszonyai alapján a besorolásának eszmei kezdete: 1981. július 1. Melyik fizetési fokozatba kell besorolnunk, illetve melyik év első napjával lesz a kötelező előrelépése?

Tovább a teljes cikkhez

Közalkalmazotti kinevezésnél besoroláshoz milyen jogviszonyt igazoló iratokat fogadhatunk el, ha a dolgozó a régebbi jogviszonyairól nem tudja bemutatni a munkaszerződést vagy a kinevezést?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére