Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott közalkalmazotti bértábla tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Besorolás szociális intézményben

Kérdés: Szociális bentlakásos, ápoló és gondozó tevékenységet folytató költségvetési intézmény vagyunk, közalkalmazotti bértáblával. Milyen fizetési osztályba kell besorolni, illetve minimálbért vagy garantált bérminimumot kell-e megállapítani az alábbi esetekben: mosónő - fodrász végzettséggel; portás - érettségivel; segédápoló - szakmai végzettség nélkül érettségivel; konyhai kisegítő, takarítónő - bármely középfokú (OKJ 34-től) szakmai végzettséggel?
Részlet a válaszból: […]iskolai végzettséghez kötött szakképesítés ismerhet ő el. Ilyenek a 150/2012. Korm. rendelet 1. mellékletének 2. pontja szerint az ún. alsó középfokú szakképesítések (ideértve a részszakképesítéseket és a szakképesítés-ráépüléseket is), amelyek azonosító számában a 31, 32 vagy 33 szerepel, továbbá a középfokú szakképesítések, melyek 34-es vagy 35-ös azonosító számmal rendelkeznek. A fodrász azonban fels ő középfokú szakképesítés, amely érettségihez kötött, és azonosító számában 52 vagy 54 szerepel, ezért a besorolásnál nem vehet ő figyelembe. Az érintett személy végzettségei közül tehát csak az alapfokú iskolai végzettség vehet ő figyelembe, amely alapján az " A " fizetési osztályba sorolandó, és minimálbérre jogosult.A portás szintén kisegít ő munkakörnek min ő sül, amelynek betölt ő je az " A " vagy a " B " fizetési osztályba sorolható. Az érettségi végzettség csak a " C " fizetési osztályba sorolható munkakörök esetében vehet ő figyelembe, jelen esetben tehát nem. Ha a portásnak az érettségin kívül szakképesítése nincs, csak általános iskolai végzettsége, ő t szintén az " A " fizetési osztályba kell sorolni. A segédápoló ágazatspecifikus[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. július 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2995
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,