Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott honvédelmi alkalmazott tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Honvédelmi alkalmazottak 35 éves jubileumi jutalma

Kérdés: A Hajt. alkalmazásával kapcsolatban felmerülő problémámra szeretnék választ kérni. A munkáltatónál 1982. július 15-től dolgozom folyamatosan. A közalkalmazotti 25, illetve 30 év után megkaptam a jubileumi jutalmat. A fenti törvény szerint honvédelmi alkalmazottként már 25, 35, illetve 40 év után jár jubileumi jutalom. Mivel nekem 37 évi, honvédelmi alkalmazottként elismert jogviszonyom van, a 35. év utáni jubileumra jogosult vagyok-e?
Részlet a válaszból: […]jubileumi jutalom, és az is igaz, hogy a 83. § (1) bekezdésének a) pontja alapján ehhez jogosító időként be kell számítani a közalkalmazotti jogviszony idejét is. Utóbbi szabály helyett azonban Önre a 97. § (4) bekezdése vonatkozik, amely kimondja, hogy az átalakult jogviszony esetén a honvédelmi alkalmazottnak az átalakulással érintett, a Hajt. hatálya alá tartozó munkáltatónál közalkalmazotti jogviszonyként elismert idejét úgy kell tekinteni, mintha azt az átvevő munkáltatónál honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban töltötte volna el.Hiába tekintendő azonban a megszerzett 37 éve jogszerző időnek, a honvédelmi alkalmazottaknak járó jubileumi jutalom kifizetésére csak a Hajt. hatálybalépését követően megszerzett fokozatok - az Ön esetében tehát legközelebb a 40 éves fokozat - adnak jogosultságot. Ugyanis a Jat. 15. §-a (1) bekezdésének a) pontja szerint a jogszabályok rendelkezéseit - ha a jogszabály[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. február 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3522