Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott utazási kedvezmény tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Költségvetési szervnél foglalkoztatott munkavállalók utazási kedvezménye

Kérdés: Megilleti-e az 50%-os utazási utalvány a költségvetési szervnél munkaszerződéssel foglalkoztatott munkavállalókat?
Részlet a válaszból: […]85/2007. Korm. rendelet 7. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében ez a kedvezmény a költségvetési szerveknél és intézményeknél - beleértve az önkormányzati költségvetésből gazdálkodó szerveket is - közalkalmazotti vagy közszolgálati jogviszony, bírói, az igazságügyi és az ügyészségi szolgálati viszony keretében, valamint a közigazgatási szerveknél ügykezelőként, illetve fizikai alkalmazottként foglalkoztatott dolgozókat illeti meg. Munkaviszonyban álló munkavállalókat tehát általában nem akkor illeti meg a kedvezmény, ha költségvetési szervnél dolgoznak, hanem csak akkor, ha a Kttv. hatálya alá tartozó közigazgatási szervnél foglalkoztatják[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. április 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1626
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Közalkalmazott utazási utalványra való jogosultsága

Kérdés: Megilleti-e az 50%-os kedvezményt biztosító utazási igazolvány a nem aktív - például gyermekgondozási segélyben, gyermekgondozási díjban részesülő, vagy felmentési idejüket töltő - közalkalmazottakat? Az utazási igazolványra vonatkozó jogszabály a jogosulti kör meghatározásánál általánosságban csak a "foglalkoztatott" kifejezést használja.
Részlet a válaszból: […]vagy közszolgálati jogviszony, bírói, igazságügyi és ügyészségi szolgálati viszony keretében foglalkoztatott, valamint a közigazgatási szerveknél ügykezelőként, illetve fizikai alkalmazottként foglalkoztatott dolgozója [7. § (1) bek. a) pont]. A kedvezmény mértéke a 85/2007. Korm. rendelet 1. számú melléklete értelmében 50%. A jogosultság a munkahely útján igényelhető, ha a jogosult legalább egyéves - bármely munkáltatónál eltöltött - munkaviszonnyal rendelkezik [7. § (2) bek.]. A 85/2007. Korm. rendelet a munkajogviszonyban, illetve közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időhöz köti az utazási utalványhoz való jogosultságot,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. augusztus 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1094