Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott munkaszerződés hiánya tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkavégzés a határozott idejű munkaviszony lejártát követően

Kérdés: Az egyik régóta nálunk dolgozó munkavállalónk határozott idejű jogviszonnyal rendelkezett, azonban annak lejártát követően is tovább dolgozott anélkül, hogy új munkaszerződést kapott volna, mivel a közvetlen felettese arról biztosította, hogy a továbbiakban is szükség van a munkájára. Tekintettel arra, hogy a munkaszerződést még nem kötötték meg vele, munkabért sem számfejtettek a részére. A munkavállaló most követeli a munkabérét. Jár-e neki munkabér annak ellenére, hogy nincs is munkaszerződése?
Részlet a válaszból: […]amilyen időtartamra azt eredetileg létrehozták. E szabályok nem vonatkoznak ugyanakkor a választással keletkezett, a hatósági engedélyhez kötött, illetve a közcélú foglalkoztatás érdekében létesített munkaviszonyra. Ha tehát a munkavállalójuk munkaviszonya meghaladta a harminc napot, és nem esik e kivételek közé, az a törvény erejénél fogva határozatlan idejűvé alakult. Ez azt jelenti, hogy jelenleg az Önök határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező munkavállalójának számít - függetlenül attól, hogy készült-e erről írásbeli munkaszerződés-módosítás vagy sem. A munkabérre való jogosultság a munkaviszony határozatlan idejű munkaviszonnyá történő alakulásától független kérdés. Tekintettel arra, hogy a munkavállaló a munkáltató számára a munkaszerződésében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. január 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 901