Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyoldalú jognyilatkozat közlése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkáltatói késedelem a munkaköri leírás átadásával kapcsolatban

Kérdés: Most kaptam meg a munkaköri leírásomat, de itt dolgozom már pár éve. A papíron 2014-es dátum szerepel. Köteles vagyok aláírni? Ha nem írom alá, mi lesz a következménye?
Részlet a válaszból: […]a változást követő tizenöt napon belül írásban is tájékoztatni kell [Mt. 46. § (4) bek.]. Mivel a munkaköri leírás a munkáltató egyoldalú jognyilatkozata, a munkáltató jogosult azt egyoldalúan módosítani is. A munkavállaló, amennyiben a munkáltató elmulasztotta kiadni a munkaköri leírást, jogosult azt kérni. Az Mt. azonban semmilyen konkrét szankciót nem fűz a tájékoztatás elmaradásához.Ha a munkáltató a munkaköri leírást jelentős, akár többéves késedelemmel adja át, Ön akkor is köteles azt átvenni. A fenti esetben azt javasoljuk, a munkaköri leírás közlését akként igazolja, hogy odaírja, mely napon vette át. Aláírásával pedig csak az átvétel tényét igazolja, nem a keltezést, vagy magát a tartalmat, amivel esetleg nem is ért egyet. Abból a szempontból[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. január 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2834