Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott hatályosítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaszerződés hatályosításával kapcsolatos kérdések

Kérdés: A Munkaügyi Levelek 141-es számában megjelent 2794-es számú kérdésre adott válasszal kapcsolatban az alábbiak merültek még fel: Jól értjük, hogy a régi Mt. alapján megkötött, de időközben a hatályos Mt. szerint módosított, illetve hatályosított munkaszerződésben alkalmazható az Mt. 69. §-ának (3) bekezdése? A fix 2 hónapos felmondási idő kikötése esetén azon esetekben, amikor a munkáltatói felmondás okán a felmondási idő az Mt. 69. §-ának (2) bekezdése szerint 2 hónapnál hosszabb, a fix 2 hónap helyett az Mt. szerinti (2 hónapnál hosszabb) felmondási idő lesz irányadó, míg azon esetekben, amikor a munkáltatói felmondás okán a felmondási idő az Mt. 69. §-ának (2) bekezdése szerint 2 hónapnál rövidebb, a munkaszerződésben kikötött, fix 2 hónapos felmondási idő alkalmazandó? Jól értjük, hogy 90 napos vagy 90 napnál hosszabb, de legfeljebb 6 hónapos felmondási idő kikötésénél a válaszukban jelzett "probléma" - miszerint fix 2 hónapos felmondási idő munkaszerződésben történő kikötése esetén a munkáltatói felmondásos helyzetekben vannak olyan esetek, amikor a kikötés ellenére az Mt. szerinti felmondási idő lesz az irányadó - nem merül fel?
Részlet a válaszból: […]munkaszerződést ilyen tartalommal módosították". Az első kérdésben foglaltak szerint tehát helytállóan értelmezték a jogszabályt, miszerint az Mt. 69. §-ának (3) bekezdése a régi Mt. alapján kötött, de a hatályos Mt. szerint módosított munkaszerződésekben is alkalmazható.A következő, a kérdésben foglalt probléma is megfelelően került értelmezésre. Mivel az Mt. 69. §-ának (3) bekezdése szerint a felek csak az Mt.-ben rögzítettnél hosszabb felmondási időben állapodhatnak meg, az ezzel ellentétes szerződéses kikötés érvénytelen, ezért ilyen esetben az Mt. rendelkezései lesznek alkalmazandók. Tehát fix 2 hónapos felmondási idő kikötése esetén azon esetekben, amikor a munkáltatói felmondás folytán a felmondási idő az Mt. 69. §-ának (2) bekezdése szerint 2 hónapnál hosszabb, akkor a fix 2 hónap helyett - mely a fent kifejtettek szerint érvénytelen kikötésnek minősül ezen esetben - az Mt. szerinti, 2 hónapnál hosszabb felmondási idő lesz irányadó. Ha pedig a munkáltatói felmondás folytán a felmondási idő az Mt. 69. §-ának (2) bekezdése szerint 2 hónapnál rövidebb, a munkaszerződésben kikötött, fix 2[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. január 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2836
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,