Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségügyi kiegészítő pótlék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Pótlékok az idősek otthonában

Kérdés: Intézményünk bentlakásos idősek otthona, a terápiás munkatársaknak is adjuk az ágy melletti pótlékot. A kolléganő szülés után két évvel "papíron" visszajött, de a korábbi időszak ki nem vett szabadságát tölti, illetve az idei év arányos szabadságát (17 nap), tudván hogy hamarosan ismét elmegy táppénzre, mert már várandós. Ebben az esetben (relatív munkavégzés nélkül is) megilleti-e az ágy melletti pótlék? A korábbi év szabadságát és az idei év szabadságát (17 nap) külön kell ebben az esetben választani? Ágazati pótlékot kell-e adni? Vagy csak az alapbérrel kell számolni?
Részlet a válaszból: […]ápolói, szakápolói munkakörben, magyar egészségügyi szakdolgozói kamarai tagság mellett foglalkoztatott közalkalmazottakat. A rendelet a pótlék fizetéséhez nem támaszt egyéb feltételt a felsorolt munkakörök valamelyikének betöltésén túl, ezért ez ún. rendszeres illetménypótléknak minősül. A kérdezett esetben a szabadságát töltő kolléganőt is megilleti, ha olyan munkakört tölt be, ahol ez a pótlék jár.Az egészségügyi kiegészítő pótlék összege a közalkalmazott fizetési osztálya és a közalkalmazotti jogviszonyban töltött ideje alapján változik, a konkrét összegeket a 257/2000. Korm. rendelet 7. számú melléklete tartalmazza. Ha a közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő emelkedésével a közalkalmazott átkerül egy magasabb pótlékra jogosító kategóriába a táblázaton belül, akkor a jogosultság megszerzésétől kezdve a magasabb összegű pótlék fizetendő a számára akkor is, ha szabadságon van.A 257/2000. Korm. rendelet 15/A. §-ának (1)-(2) bekezdése értelmében a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottat a fizetési osztálya és a közalkalmazotti jogviszonyban töltött ideje alapján szociális ágazati összevont[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. augusztus 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 3355