Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott természetbeni munkabér tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Természetbeni munkabér - kikötése munkaszerződésben?

Kérdés: Módosíthatjuk-e úgy a munkavállaló munkaszerződését, hogy a munkabérének egy bizonyos százalékát az általunk forgalmazott bizonyos élelmiszerekben, márkás italokban "fizetjük meg"?
Részlet a válaszból: […]munkaviszonyra vonatkozó szabály - azaz jogszabály vagy kollektív szerződés - rendelkezhet. A munkaszerződésben tehát nem lehet jogszerűen rendelkezni a természetbeni munkabérről. Másfelől a természetbeni munkabér csak olyan árucikk vagy szolgáltatás lehet, amely a munkavállaló és családtagjai szükségleteinek kielégítéséhez járul hozzá, nem adható azonban sem szeszes ital, sem más, egészségre káros élvezeti cikk. Ezen túlmenően az nem haladhatja meg a munkavállaló munkabérének 20 százalékát még akkor sem, ha erről kollektív szerződés rendelkezik. Amennyiben ragaszkodnak hozzá,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. június 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 708
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Szociális juttatás vagy természetbeni munkabér?

Kérdés: Jogszerű-e az a gyakorlatunk, hogy munkavállalóinknak olyan melegétkezési jegyet adunk, amelyet csak a mi cégünknél (az élelmiszer-áruházunkban található pizzériában) lehet beváltani?
Részlet a válaszból: […]hozzá, a pénzben meghatározott munkabér legfeljebb 20%-áig. Az Mt. 165. § (1) bekezdése szerint pedig a munkáltató támogathatja a munkavállalók kulturális, jóléti, egészségügyi szükségletei­nek kielégítését, életkörülményeik javítását. A támogatásokat, illetve ezek mértékét a kollektív szerződés határozza meg, de a munkáltató a munkavállaló részére ezen túlmenően is támogatást nyújthat. A kizárólag a munkáltatónál beváltható melegétkezési jegyek a fenti szabályok szerint nem képezhetik a munkabér részét, mivel az utalványban való bérfizetést az Mt. kategorikusan tiltja. A melegétkezési jegy természeténél fogva olyan juttatási forma, amely - a pénzhez képest - a munkavállalónak a felhasználására vonatkozó rendelkezési jogát korlátozza, illetve meghatározott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. április 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 651

3. találat: Zöldség - a természetbeni munkabér megállapíthatósága

Kérdés: Zöldségesként egy alkalmazottat foglalkoztatok 4 órás részmunkaidőben. Mennyi lehet a neki juttatott természetbeni munkabér? Lehet-e ez például vitamindús zöldség és gyümölcs?
Részlet a válaszból: […]szükségleteinek kielégítéséhez járul hozzá. E szabályból az következik, hogy a munkáltató és a munkavállaló egyedi megállapodása alapján nem lehet a munkabért természetben fizetni! Vélhetően a zöldségesüzletben nem kötöttek kollektív szerződést, tehát hiányzik a természetbeni munkabér megállapításához szükséges szabályozási forrás. A természetbeni munkabér egyébként - ha azt jogszerűen kötik ki - a pénzben meghatározott munkabér 20%-át nem haladhatja meg. Részmunkaidőben foglalkoztatottakra az Mt. 78/A. § (2) bekezdése is vonatkozik, amely kimondja: részmunkaidős foglalkoztatás esetén a munkaviszony alapján közvetlenül vagy közvetve nyújtott pénzbeli vagy természetbeni munkavállalói juttatás tekintetében legalább az időarányosság elve alkalmazandó, ha a juttatásra való[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. augusztus 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 417
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

4. találat: Jutalom - üdülési csekkben?

Kérdés: Adózási, ésszerűségi szempontból dolgozóink 2009. évi jutalmazását úgy kívánjuk megoldani, hogy differenciáltan, a teljesítményükkel arányosan kapnak üdülési csekket. Jogszerű-e ez a megoldás?
Részlet a válaszból: […]munkavállaló részére ezen túlmenően is nyújthat támogatást. A jutalom viszont a munkavégzés egyfajta ellenértéke, és mint ilyen, a tágan vett munkabér fogalmába tartozik. Az Mt. 154. § szerint a munkabért magyar törvényes pénznemben kell megállapítani és kifizetni, azt utalvány vagy más formában fizetni tilos. Ez alól kivétel, ha ezt jogszabály írja elő, vagy munkaviszonyra vonatkozó szabály (kollektív szerződés vagy jogszabály) természetbeni munkabért állapít meg olyan árucikkben vagy szolgáltatásban, amely a munkavállaló és családtagjai szükségleteinek kielégítéséhez járul hozzá, legfeljebb a munkabér 20%-áig. Kérdés, hogy ebből a szempontból az üdülési csekk természetbeni munkabérnek vagy utalványnak minősül-e? A természetbeni munkabér a munkáltató által közvetlenül biztosított árucikk vagy szolgáltatás (pl. üdültetés),[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 287